Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Ytterdörrar har blivit bättre

Ytterdörrar har blivit bättre
Energimyndigheten har genomfört ett test av nio ytterdörrar. Jämfört med ett tidigare test från 2004, har dörrarna bättre värmeisolering.

       
 

Leksandsdörren Mälarvik var en av dörrarna som hade högst isolerförmåga i Energimyndighetens test.

 

Dörrarna som ingått i testet är målade standarddörrar med trästomme och ett litet fönster. Generellt sett visar testet att dörrarna har förbättrad värmeisolering, jämfört med ett test från 2004. Men skillnaderna mellan olika fabrikat är stora. Dörren med bäst isolerförmåga hade U-värdet 0,8 medan den sämsta låg på 1,5. Det vill säga att den bästa dörren hade nästan dubbelt så bra isolerförmåga som den sämsta.


Lufttäthet och regntäthet
Andra viktiga egenskaper som testats är lufttäthet och regntäthet. Här var fyra av dörrarna inte tätare än att regnvatten läcker in. Tre dörrar klarade inte testet för lufttäthet vid minus 15 grader, och en av dem inte heller vid plus 18 grader.

Formstabilitet
I testet ingick även kontroll av att dörrarna håller formen. Maximalt 4 millimeter fick dörrarna skeva eller bukta sig, och detta klarade alla utom två.

Källa: Energimyndigheten


Länk: Till testet

 

Nyheter

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.