• Nyheter
  • Ytterdörr med siffran som fönster

Nyheter

Ytterdörr med siffran som fönster

Swedoor JW:s designlösning för ytterdörr, här med över- och sidofönster
Character Identity är en ny personifierad entrédörr där husnumret kan erhållas som glasparti, vilket definitivt sätter en tydlig designprägel på huset.

SWEDOOR JW har skapat en dörr där det finns möjligheten att sätta sin högst personliga prägel på husentrén. Med husnumret på en specialbeställd designytterdörr, där siffran eller siffrorna är i glas och samtidigt fungerar som ljusinsläpp, får man definitivt en unik ingång till sitt hem. 

Dörrmodellen Identity med sina dolda beslag kännetecknas av rena linjer med glasöppningarna i fokus. Siffrorna i Identity ger mycket ljusinsläpp men kan även kombineras med separata sido- och överljus runt dörren. Vill man få in ljus men inte insyn, går det att välja sandblästrat glas istället för klart. Standardfärgen är vit, men det finns åtta baskulörer och även möjlighet att specialbeställa en dörr i nästan vilken kulör som helst.

Dörrarna i serien har inga synliga lister eller infästningar. Den massiva träfiberkonstruktionen i kombination med noga utvalda material och finish i varje detalj ger dörren en gedigen känsla. Den är även försedd med silicontätning i dörrbladet för optimal tätning även vid sträng kyla och starkt lås för hög säkerhet. Swedoor erbjuder nyckelfria ellås, dörrbroms och olika varianter av dörrhandtag. 

SWEDOOR JW ingår i den internationella dörrkoncernen JELD-WEN.  Företaget är totalleverantör av dörrslösningar. Sortimentet omfattar allt från standardprodukter till kundanpassade speciallösningar. I Sverige bedrivs produktion i Forserum och Åstorp och produkterna marknadsförs under varumärket SWEDOOR JW.

Skriven av Malena Beijer

Ytterdörr med siffran som fönster
Ytterdörr med siffran som fönster

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.