Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Vridbart tvättställ och wc

Vridbart tvättställ och wc
Engelske designern Paul Hernon har utvecklat badrumsfunktionen Vertebrae som består av svängbara moduler som bygger på höjden och därmed spar plats.

     
 

Badrumsenheten Vertebrae är uppbyggd av svängbara moduler kring en centrumpelare. Modulerna som innehåller dusch, tvättställ och toalett bygger på höjden och kan vikas undan när de inte används. På så sätt är det möjligt att spara in på badrummets golvyta.

 

Med namnet Vertebrae (ryggkotor) är badrumsenheten uppkallad efter den mänskliga ryggraden och påminner onekligen om en kotpelare. Den är uppbyggd av sju kompakta moduler, med dusch, tvättställ och wc, som kan rotera 360 grader kring en servicepelare. Poängen med produkten är att den utnyttjar badrummets utrymme på höjden i stället för att uppta dyrbar golvyta. Exempelvis är en hörnuppställning, som tillåter upp till 100 graders vridning av modulerna, en lösning som kräver litet utrymme.


Nödvändiga funktioner för badrum
De olika modulerna är staplade på varandra och valfri modul kan vridas fram för att användas. Modulerna innehåller (uppifrån och ner):
– dusch för vuxna
– dusch för barn
– vattencistern
– förvaringsutrymme
– förvaringsutrymme
– tvättställ
– toalettstol.

Anslutningar kommer från taket
Modulerna är tillverkade av 3 millimeter aluminiumplåt och är pulverlackerade. Anslutningar för el och vatten leds från taket och ner i centrumpelaren. Avloppsledningar från tvättställ och toalett går genom samma pelare, fast ner i golvet.
Modulerna är 400 millimeter breda och längden är 1 000 millimeter. En Vertebrae väger 150 kilo, så det gäller att kontrollera att bjälklaget tål den extra belastningen. Priset för en komplett enhet är 7 500 pund exklusive moms och frakt.

Mer information: http://www.designodyssey.co.uk/
Designern Paul Hernon kan kontaktas på: paul@designodyssey.co.uk

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.