• Nyheter
  • Vitlaserade parkettgolv för ljusa rum

Nyheter

Vitlaserade parkettgolv för ljusa rum

Vitlaserade parkettgolv för ljusa rum
Golvtillverkaren Gustaf Kähr lanserar tre nya parkettgolv av ask som är laserade i vitt.

       
 

Golvleverantören Kährs lanserar tre nya vitlaserade parkettgolv av ask.

Enligt golvtillverkaren Gustaf Kähr ökar efterfrågan på ek- och askgolv med olika infärgningar. Därför lanserar företaget tre nya vitlaserade lamellparketter under 2010.

En eller flera stavar

De nya golven består av askparketten Sandvig som är gjort med en stav per bräda. Parketten ska karaktäriseras av skiftningar mellan ljus ytved och en mörkare kärna. Skiftningar som nu dämpas något av lasyren. Ett annat askgolv som lanseras nu är tvåstavsparketten Falsterbo, som är vitlaserad och mattlackerad. Det finns även en trestavsparkett bland de nya golven. Det är askgolvet Mariehamn som består av brädor i ren sortering med vit infärgning och som lackerats.

Ljus produktserie

De nya produkterna kommer att ingå i produktserien Sand Collection, som tidigare innehåller ek- och askgolv i ljusa nyanser.

 

 

 

Nyheter

Byggskivor av återvunna förpackningar

2021-10-22
Kompositskivor

Recomas byggskivor är helt tillverkade av återvunna kompositförpackningar där enbart värme och tryck används vid tillverkningsprocessen. Skivorna finns i tre olika utföranden för användning i t ex innerväggar, tak, fasader och möbelindustrin.

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.