• Nyheter
  • Vitlaserade parkettgolv för ljusa rum

Nyheter

Vitlaserade parkettgolv för ljusa rum

Vitlaserade parkettgolv för ljusa rum
Golvtillverkaren Gustaf Kähr lanserar tre nya parkettgolv av ask som är laserade i vitt.

       
 

Golvleverantören Kährs lanserar tre nya vitlaserade parkettgolv av ask.

Enligt golvtillverkaren Gustaf Kähr ökar efterfrågan på ek- och askgolv med olika infärgningar. Därför lanserar företaget tre nya vitlaserade lamellparketter under 2010.

En eller flera stavar

De nya golven består av askparketten Sandvig som är gjort med en stav per bräda. Parketten ska karaktäriseras av skiftningar mellan ljus ytved och en mörkare kärna. Skiftningar som nu dämpas något av lasyren. Ett annat askgolv som lanseras nu är tvåstavsparketten Falsterbo, som är vitlaserad och mattlackerad. Det finns även en trestavsparkett bland de nya golven. Det är askgolvet Mariehamn som består av brädor i ren sortering med vit infärgning och som lackerats.

Ljus produktserie

De nya produkterna kommer att ingå i produktserien Sand Collection, som tidigare innehåller ek- och askgolv i ljusa nyanser.

 

 

 

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.