Nyheter

Vitare än vitt

Vitare än vitt
Rockfon® Blanka™ är ett undertak som tillgodoser arkitektens önskan om så vita undertak som möjligt. Undertaksskivan är företagets vitaste och slätaste undertak hittills och har en mycket god ljusreflektion och ljusdiffusion.

Undertaksskivan består av stenull med en framsida av helmatt, slät och extravit fleece. Skivorna har mycket god ljusreflektion och ljusdiffusion vilket maximerar spridningen av det naturliga ljuset. Kanterna är målade och finns i olika utföranden. 42% av materialet kommer från återvunnet material och skivorna är helt återvinningsbara.

Undertaket är riktningsoberoende och kan monteras åt valfritt håll vilket reducerar onödigt spillmaterial.
Skivorna är antistatiska och enkla att torka av.
Eftersom skivorna är tillverkade av stenull får de även goda akustik och brandtekniska egenskaper. 

Undertaken finns i olika utföranden:
Rockfon Blanka 
Standardutförandet, stenullsskiva med framsida av helmatt, slät och extravit målad fleece för miljöer med krav på hög ljusreflektion och ljusdiffusion.

Rockfon Blanka dB 35, 40,42, 44 
Stenullsskiva med ett högpresterande membran på baksidan som reducerar ljudtransmissioner från ”rum till rum” mellan 35-44 dB.

Rockfon Blanka Activity 
Stenullsskiva med framsida av helmatt, slät och extravit målad fleece för klassrum och kontorslandskap, där det ställs höga krav på taluppfattbarheten och där aktivitets- och ljudnivån är mycket hög.

Rockfon Blanka Fusion 
Stenullsskiva med framsida av helmatt, slät och extravit målad fleece med smal aluminiumprofl som kan monteras markerad eller indragen.

Egenskaper
Kulör: Extravit.
Glans: 0,8 % vid 85° vinkel.
Längd: 600-2400 mm.
Bredd: 600-1200 mm.
L-värde (vithet): 94,5.
Ljusreflektion: 87%.
Ljusdiffusion: >99%.
Reaktion vid brandpåverkan: A1.

Skriven av Anna Göth

Rockfon® Blanka™
Rockfon® Blanka™
Rockfon® Blanka™
Rockfon® Blanka™
Rockfon® Blanka™
Rockfon® Blanka™

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.