Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Vit fogmassa som håller färgen

Vit fogmassa som håller färgen
Bostiks Silicone White for Life är en vit silikonfogmassa som inte gulnar eller missfärgas av mögel.

Silicone White for Life är en specialsilikon avsedd för användning i våtrum eller andra rum där det ställs krav på mögelresistenta och tåliga tätningar. Silikonmassan är vit och gulnar inte med tiden vilket annars kan vara ett problem vid fogning med vita fogmassor. Den missfärgas inte heller av mögel.

Massan är fri från lösningsmedel och härdar under inverkan av fukt till ett kvarstående, elastiskt silikongummi. Härdningen är snabb och fogen blir yttorr efter ca 5-8 minuter beroende på temperatur och luftfuktighet. Den klarar rörelser på upp till 20 %.

Fogmassan har speciellt goda vidhäftningsegenskaper mot material såsom kakel, klinker, porslin, glas, emaljerade och glaserade ytor, rostfritt
stål, anodiserad aluminium, polyester, akryl m m. Den ska inte övermålas.

Fogmassan är resistent mot rengöringsprodukter och är mindre känslig för missfärgning under torktiden.

Förpackningsstorleken är 280 ml för applicering med fogpistol. 

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.