Nyheter

Vit fogmassa som håller färgen

Vit fogmassa som håller färgen
Bostiks Silicone White for Life är en vit silikonfogmassa som inte gulnar eller missfärgas av mögel.

Silicone White for Life är en specialsilikon avsedd för användning i våtrum eller andra rum där det ställs krav på mögelresistenta och tåliga tätningar. Silikonmassan är vit och gulnar inte med tiden vilket annars kan vara ett problem vid fogning med vita fogmassor. Den missfärgas inte heller av mögel.

Massan är fri från lösningsmedel och härdar under inverkan av fukt till ett kvarstående, elastiskt silikongummi. Härdningen är snabb och fogen blir yttorr efter ca 5-8 minuter beroende på temperatur och luftfuktighet. Den klarar rörelser på upp till 20 %.

Fogmassan har speciellt goda vidhäftningsegenskaper mot material såsom kakel, klinker, porslin, glas, emaljerade och glaserade ytor, rostfritt
stål, anodiserad aluminium, polyester, akryl m m. Den ska inte övermålas.

Fogmassan är resistent mot rengöringsprodukter och är mindre känslig för missfärgning under torktiden.

Förpackningsstorleken är 280 ml för applicering med fogpistol. 

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.