Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj

Vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj
Deflamo AB vann Nordbyggs Guldmedalj med produkten Apyrum. Det är ett miljövänligt flamskyddsmedel som kan användas i de flesta material, t ex i spånskivor, lim och plastprodukter. Samtliga ingående ämnen är godkända tillsatser i livsmedel.

Följande personer har ingått i juryn: Erik Hellqvist, vd Svensk Byggtjänst, ordförande i juryn, Peter Söderberg, projektchef Nordbygg, Björn Florman, Materialbiblioteket, Staffan Åkerlund, chefredaktör Byggindustrin, Jörgen Hallström, kommunikationskonsult inom samhällsbyggnad på Cloudberry samt Monica Björk, vd Byggmaterialindustrierna.

– Det blev en mycket jämn toppstrid. Men vi blev eniga om att välja Deflamo, som också hade ett starkt stöd från ”folkets röst”. Deflamos produkt Apyrum har innovativ höjd och kan skapa stor nytta och bidra till ökad hållbaret i byggandet, säger Erik Hellqvist, Svensk Byggtjänst.

Juryns motivering till vinnaren löd: "En miljömässigt intressant produkt med potential för betydligt bredare tillämpningar inom byggsektorn. Ett bra exempel på hur kemin kan bidra till att nå målet en giftfri miljö".

Skånska Deflamo AB har tagit fram det miljövänliga och biologiskt nedbrytbara flamskyddsmedlet Apyrum. Produkten används i tillverkningsindustrin inom en rad områden och ersätter farliga flamskyddsmedel som innehåller brom, klor, antimon och borsyra. Det miljövänliga flamskyddsmedlet kan användas i de flesta material, t ex i spånskivor, lim och plastprodukter, där höga krav ställs på brandskydd, miljö och säkerhet.

Produkten finns i pulverform och som vätska. Produkten är biologiskt nedbrytbar.

Läs mer om produkten på Byggkatalogen.se

Skriven av Harald Holm

Nordbyggs Guldmedalj
Nordbyggs Guldmedalj
Vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj
Vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.