Nyheter

Vindskyddsskivor av fibercement

Vindskyddsskivor av fibercement
Ivarsson utökar sitt sortiment med vindskyddsskivor av fibercement, Ivarit Winco, som uppges vara fukttåliga och ska låta konstruktionen andas.

           
 

Ivarsson Sverige AB kompletterar sortimentet med nya vindskyddsskivor av fibercement, Ivarit Winco. Här med vågrät skarv som är monterad med h-list.

 

Ivarsson Sverige AB har utvecklat ett sortiment cementbaserade vindskyddsskivor med tjocklekar från 4 till 9 millimeter. Skivorna går under namnet Ivarit Winco och enligt företaget är skivorna klimattåliga och enkla att bearbeta vid montering. Exempelvis kan de spikas och skruvas utan att förborras.


Tåliga mot mögel

Företaget pekar på att de cementbaserade skivorna är alkaliska, vilket ska göra dem mer motståndskraftiga mot mögel. Andra egenskaper som lyfts fram är att skivorna är vattentäta, diffusionsöppna och har bra brandmotstånd. Skivorna uppges även vara starkare än traditionella vindskydd, vilket skulle bidra till en styvare konstruktion.

Nyheter

Multifunktionellt fogband för lufttäta fönsterfogar

2021-06-16
Fogband

illbrucks nya svällande fogband TP654 illmod Trio 1050 har en unik vågstruktur som ger en absolut lufttät kontakt mellan vägg och fönsterkarm. Fogbandet har även ljudisolerande egenskaper, är regnsäkert samtidigt som det variabla fuktighetsskiktet tillåter utsläpp av ånga.

Signaler på en vändning för lokalbyggandet

I NAVET Analytics månadsindikatorer, Marknadssignaler & Prognoser, kommer nu tidiga signaler på att det kan komma att ske en vändning i nyproduktionen av privata lokaler. Den kraftiga nedgången i konjunkturen i kombination med pandemins effekter i form av en ökad andel distansarbete och e-handel, har drabbat det privata lokalbyggandet hårt.

Guide 3304 ENVI™ - arbetshandskar av sockerbetor

Arbetshandskar av sockerbetor

Guide Gloves hållbarhetskoncept Environmental Initiative ENVI™ är i ständig utveckling och har nu tagit fram Guide 3304, en tunn, sömlös och Öko-Tex godkänd arbetshandske producerad av stärkelse från sockerbetor med liner av glukosfiber.

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Ta tillvara på det värdefulla regnvattnet

Med Fann Regnvattentank kan fastighetsägare på ett enkelt sätt minska sin förbrukning av dricksvatten och bidra till en mer hållbar vattenanvändning. Via takavvattningen leds regnvattnet till den nedgrävda tanken och kan sedan nyttjas med en ansluten trädgårdsslang.