Nyheter

Vindskyddsskivor av fibercement

Vindskyddsskivor av fibercement
Ivarsson utökar sitt sortiment med vindskyddsskivor av fibercement, Ivarit Winco, som uppges vara fukttåliga och ska låta konstruktionen andas.

           
 

Ivarsson Sverige AB kompletterar sortimentet med nya vindskyddsskivor av fibercement, Ivarit Winco. Här med vågrät skarv som är monterad med h-list.

 

Ivarsson Sverige AB har utvecklat ett sortiment cementbaserade vindskyddsskivor med tjocklekar från 4 till 9 millimeter. Skivorna går under namnet Ivarit Winco och enligt företaget är skivorna klimattåliga och enkla att bearbeta vid montering. Exempelvis kan de spikas och skruvas utan att förborras.


Tåliga mot mögel

Företaget pekar på att de cementbaserade skivorna är alkaliska, vilket ska göra dem mer motståndskraftiga mot mögel. Andra egenskaper som lyfts fram är att skivorna är vattentäta, diffusionsöppna och har bra brandmotstånd. Skivorna uppges även vara starkare än traditionella vindskydd, vilket skulle bidra till en styvare konstruktion.

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.