Nyheter

Vindskyddsskivor av fibercement

Vindskyddsskivor av fibercement
2009-01-14
Ivarsson utökar sitt sortiment med vindskyddsskivor av fibercement, Ivarit Winco, som uppges vara fukttåliga och ska låta konstruktionen andas.

           
 

Ivarsson Sverige AB kompletterar sortimentet med nya vindskyddsskivor av fibercement, Ivarit Winco. Här med vågrät skarv som är monterad med h-list.

 

Ivarsson Sverige AB har utvecklat ett sortiment cementbaserade vindskyddsskivor med tjocklekar från 4 till 9 millimeter. Skivorna går under namnet Ivarit Winco och enligt företaget är skivorna klimattåliga och enkla att bearbeta vid montering. Exempelvis kan de spikas och skruvas utan att förborras.


Tåliga mot mögel

Företaget pekar på att de cementbaserade skivorna är alkaliska, vilket ska göra dem mer motståndskraftiga mot mögel. Andra egenskaper som lyfts fram är att skivorna är vattentäta, diffusionsöppna och har bra brandmotstånd. Skivorna uppges även vara starkare än traditionella vindskydd, vilket skulle bidra till en styvare konstruktion.

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.