Nyheter

Vilstol och pall med gung

Vilstol och pall med gung
Från Grythyttan Stålmöbler kommer vilstolen A3 som både till utseende och funktion är besläktad med den välkända A2-stolen.

 
 

Grythyttans Klassikerserie har utökats med  den stapelbara vilstolen A3 och en fotpall.

 

Lagom till midsommar kommer Grythyttans vilstol, A3, att finnas framme för leverans. Tillsammans med den tidigare A2 ingår den nya vilstolen i Klassikerserien, med stapelbara stolar för uteplatsen. Även konstruktionen med det gungande stålstativet är av samma typ.


Som komplement till vilstolen finns en fotpall som även kan användas som en extra sittplats eller som sideboard. Materialet i både stol och pall består av vitlackerad ek med ett varmförzinkat stålstativ.

A3 produceras i begränsad upplaga under 2008 och har tagits fram i samarbete med formgivarna Maria Håård och Jan Olof Ågren.

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.