• Nyheter
  • Vikbara duschväggar för mindre utrymmen

Nyheter

Vikbara duschväggar för mindre utrymmen

LINC Angel Flex vikbara duschdörrar
Det svenska företaget INR – Iconic Nordic Rooms har specialiserat sig på att designa badrumsmöbler och duschinredningar i Norden. En av produkterna är den vikbara duschhörnan LINC Angel Flex som är speciellt avsedd för mycket små badrum.

LINC Angel Flex fungerar lika bra i den lilla trånga studentlyan som i den stora villan. De två dörrarna i duschhörnan viker man enkelt ihop när man kliver in och viker ut för att stänga till. Vikdörrarna är tillverkade av 6 mm klart säkerhetsglas och kan förses med två olika grepp – runda/ihåliga CIRCLE eller greppet PINCH.

Lyftgångjärnet höjer den invikningsbara glasdörren 7 mm vilket gör vikprocessen smidig oavsett golvunderlag samt underlättar vid rengöring.

De olika dörrmåtten 700, 800 och 900 mm kan kombineras fritt beroende på vilka förutsättningar man har i sitt badrum. Väggprofilerna finns i blankpolerad, mattborstad eller mattsvart aluminium och kan limmas mot väggen i de fall man vill undvika hål i tätskiktet.

LINC Angel Flex är svensktillverkad, svanenmärkt och har 15 års garanti.

Fasta mått: 700/800/900 mm x 700/800/900 mm.
Anpassade mått: 600-1000 mm x 600-1000 mm.
Höjd: 2000 mm ovankant profiler.


Skrivet av Helena Bengtsson

LINC Angel Flex vikbara duschväggar för mindre utrymmen
LINC Angel Flex vikbara duschväggar för mindre utrymmen
LINC Angel Flex med mattsvarta profiler och Pinch grepp
LINC Angel Flex med mattsvarta profiler och Pinch grepp
LINC Angel Flex med blankpolerade profiler och Circle grepp
LINC Angel Flex med blankpolerade profiler och Circle grepp

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.