Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla

Nyheter

Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla

Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla
Svalsons nya vertikalgående, eldrivna fönster Open ger maximalt med ljusinsläpp samtidigt som man kan skapa balkongkänsla även där balkong inte är möjligt. Fönstret passar lika bra i både bostäder, lokaler och kontor.

Svalson Open är uppbyggt med ett nedre fast glasparti och ett vertikalgående, eldrivet övre glasparti. Det övre glaset är steglöst öppningsbart till valfri höjd och är automatiskt låst i både stängt läge och vädringsläge. Det nedre glaspartiet är öppningsbart inåt för att enkelt kunna rengöras.

Insidan av fönstret har målade lister av furu, eller annat önskat träslag såsom t ex ek eller teak. Utsida av pulverlackerad aluminium som standard. Glasning med 3-glas isolerglas med härdat och laminerat personsäkerhetsglas som standard. 

Svalson Open är tillverkat och CE-märkt i enlighet med gällande direktiv och harmoniserade standard SS-EN 14351-1, fönster och dörrar samt har kvalitetskrav i nivå med P-märkning, SFDK samt Boverkets väsentliga krav.

Manövrering. Fönstret öppnas och stängs via kontrollpanel, fjärrkontroll eller med en trådlös Smarta Hem-lösning.

Mått
Maximalt modulmått är 20 × 21, (2 × 2,1 m). Den rörliga rutan öppnas nedåt till en säker bröstningshöjd på som lägst 1,1 meter enligt standardmått för balkongräcken. 

Skriven av Anna Göth

Svalson Open i vardagsrum
Svalson Open i vardagsrum
Svalson Open i sovrum
Svalson Open i sovrum
 Svalson Open i flerbostadshus
Svalson Open i flerbostadshus

Nyheter

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

2021-02-24
Kabel

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.

Inneklimatmätare som övervakar luftkvaliten

Inneklimatmätare som övervakar luftkvalitén

Renson Sense är en ny inneklimatmätare som bevakar inneklimatet i exempelvis skolor, kontor och bostäder och visar visuellt när luftkvaliteten blir dålig och behöver åtgärdas. Till enheten finns en app där man kan övervaka mätvärdena i realtid och spåra förändringar en vecka tillbaka i tiden.