• Nyheter
  • Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla

Nyheter

Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla

Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla
Svalsons nya vertikalgående, eldrivna fönster Open ger maximalt med ljusinsläpp samtidigt som man kan skapa balkongkänsla även där balkong inte är möjligt. Fönstret passar lika bra i både bostäder, lokaler och kontor.

Svalson Open är uppbyggt med ett nedre fast glasparti och ett vertikalgående, eldrivet övre glasparti. Det övre glaset är steglöst öppningsbart till valfri höjd och är automatiskt låst i både stängt läge och vädringsläge. Det nedre glaspartiet är öppningsbart inåt för att enkelt kunna rengöras.

Insidan av fönstret har målade lister av furu, eller annat önskat träslag såsom t ex ek eller teak. Utsida av pulverlackerad aluminium som standard. Glasning med 3-glas isolerglas med härdat och laminerat personsäkerhetsglas som standard. 

Svalson Open är tillverkat och CE-märkt i enlighet med gällande direktiv och harmoniserade standard SS-EN 14351-1, fönster och dörrar samt har kvalitetskrav i nivå med P-märkning, SFDK samt Boverkets väsentliga krav.

Manövrering. Fönstret öppnas och stängs via kontrollpanel, fjärrkontroll eller med en trådlös Smarta Hem-lösning.

Mått
Maximalt modulmått är 20 × 21, (2 × 2,1 m). Den rörliga rutan öppnas nedåt till en säker bröstningshöjd på som lägst 1,1 meter enligt standardmått för balkongräcken. 

Skriven av Anna Göth

Svalson Open i vardagsrum
Svalson Open i vardagsrum
Svalson Open i sovrum
Svalson Open i sovrum
 Svalson Open i flerbostadshus
Svalson Open i flerbostadshus

Nyheter

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.

Industrins husbyggande fortsätter minska

Industrins husbyggande fortsätter minska

Affärskonsulterna Navet tar varje kvartal fram en konjunkturrapport som visar läget och förväntningarna på bygg- och fastighetsmarknaden. Den senaste rapporten, som presenterades i december, visade en tydlig inbromsning när det gäller de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna.

God jul & Gott nytt år!

God jul & Gott nytt år!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och ett Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!