• Nyheter
  • Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla

Nyheter

Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla

Vertikalgående fönster som skapar balkongkänsla
Svalsons nya vertikalgående, eldrivna fönster Open ger maximalt med ljusinsläpp samtidigt som man kan skapa balkongkänsla även där balkong inte är möjligt. Fönstret passar lika bra i både bostäder, lokaler och kontor.

Svalson Open är uppbyggt med ett nedre fast glasparti och ett vertikalgående, eldrivet övre glasparti. Det övre glaset är steglöst öppningsbart till valfri höjd och är automatiskt låst i både stängt läge och vädringsläge. Det nedre glaspartiet är öppningsbart inåt för att enkelt kunna rengöras.

Insidan av fönstret har målade lister av furu, eller annat önskat träslag såsom t ex ek eller teak. Utsida av pulverlackerad aluminium som standard. Glasning med 3-glas isolerglas med härdat och laminerat personsäkerhetsglas som standard. 

Svalson Open är tillverkat och CE-märkt i enlighet med gällande direktiv och harmoniserade standard SS-EN 14351-1, fönster och dörrar samt har kvalitetskrav i nivå med P-märkning, SFDK samt Boverkets väsentliga krav.

Manövrering. Fönstret öppnas och stängs via kontrollpanel, fjärrkontroll eller med en trådlös Smarta Hem-lösning.

Mått
Maximalt modulmått är 20 × 21, (2 × 2,1 m). Den rörliga rutan öppnas nedåt till en säker bröstningshöjd på som lägst 1,1 meter enligt standardmått för balkongräcken. 

Skriven av Anna Göth

Svalson Open i vardagsrum
Svalson Open i vardagsrum
Svalson Open i sovrum
Svalson Open i sovrum
 Svalson Open i flerbostadshus
Svalson Open i flerbostadshus

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!

Gyprocs innerväggskonstruktion SlimWall frigör golvyta

Slimmade väggar som ger ökad boyta

Gyprocs nya slanka innerväggskonstruktion SlimWall beräknas frigöra 1 m² / 20 löpmeter vägg vilket med dagens kvadratmeterpriser innebär både en ekonomisk och ytmässig vinst. Väggen är icke-bärande och kan användas både vid ny– och ombyggnation.