Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Verktyg för färgblinda

Verktyg för färgblinda
Genom att betrakta något genom två färgade filter ska den som är färgblind kunna urskilja nya saker och detaljer.

     
  
 

 

 

 

 

 

Seekey kallas ett verktyg som är avsett att hjälpa färgblinda att se nya saker. Verktyget består av två färgade filter, ett rött och ett grönt.

Det röda filtret ska dämpa gröna kulörer och visa röda tydligare. Med det gröna blir det omvänt så att röda toner dämpas och röda framhävs. Filtren ger inte ett normalt färgseende men ska underlätta för färgblinda att särskilja färgerna på ett bättre sätt.

Får plats i fickan
Verktyget ser ut ungefär som ett bladmått där filtren kan vikas fram samtidigt eller ett och ett. Ihopvikt går det ner i fickan.

Läs mer om verktyget här.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.