Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Verktyg för enklare gersågning av taklister

Nyheter

Verktyg för enklare gersågning av taklister

Verktyg för enkel gersågning av taklister
Listjiggen är ett verktyg som är avsett för att göra det enklare att gersåga taklister i 45º för både innerhörn och ytterhörn.

Listjiggen håller taklisten fixerad i rätt vinkel (45 º) vid kapning. Listen kapas därmed i samma position som den ska monteras i taket. Beroende på om det är ett höger- eller vänsterkap som ska göras vänds Listjiggen och listen åt rätt håll.

Listjiggen är tillverkad av slagtålig hårdplast och avsedd främst för mått på 33 mm upp till 69 mm, t ex hålkälslister eller svanhalslister. Listjiggen kan användas i både kap- och geringssåg samt geringslåda.

Tillvägsgångssätt (enligt bild ovan)

  1. Taklisten placeras i Listjiggen.
  2. Listjiggen och taklist hålls fast med vänster hand.
  3. Kap- eller geringssågen ställs in på 45°.
  4. Taklisten sågas och blir gersågad för innerhörn på sin högra del.
Skriven av Anna Göth

Listjiggen för gersågning av taklister
Listjiggen för gersågning av taklister
Listjiggen
Listjiggen
Listjiggen i gerlåda
Listjiggen i gerlåda

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.