Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Verktyg för dold trallskruvning

Verktyg för dold trallskruvning. Foto: Björn Larsen
Camo Marksman är ett verktyg som tillsammans med speciellt utformad trallskruv och bits möjliggör dold skruvning av trall på altaner och uteplatser. Den dolda monteringen ger en snygg uteplats samtidigt som man får en trall som är behaglig att gå på, även barfota.

Trallskruven sätts i skruvspåret på verktyget som automatiskt vinklar skruven in i sidan av trallen och man får en dold montering. Den dolda monteringen i kombination med utformningen av trallskruven ger minimalt av flisor och sprickor i träet. För att underlätta och ge en snabbare montering är verktyget utrustat med två skruvspår, ett på vardera sida av trallen. Verktyget ger automatiskt ett mellanrum mellan brädorna på 1,6 mm och kan användas för vanligt tryckimpregnerat trallvirke men även för hårdare träslag och trall av kompositmaterial.

Camo Marksman finns i två utföranden, PRO-NB anpassat för trall med bredd 85-127 mm respektive PRO-X1 avsett för trall med bredd 133-146 mm. 

Trallskruv
Till verktyget finns anpassade trallskruvar av rostfritt stål (A4) eller ProTech som är ytbehandlad för korrosivitetsklass C4.

Skruvarna har en reverserande gänga i toppen som drar ihop träet för att ge ett snyggt och diskret ingångshål. Spetsen är utformad för att minimera sprickbildning. T15-torx spår ger ett kraftigt bitsgrepp.

Skruvarna finns i längd 48 mm avsedda för trall med tjocklek 19-25 mm och 60 mm som är avsedd för trall med tjocklek 25-38 mm.

Bits
Speciellt utformade bits gör att skruven automatiskt skruvas till korrekt djup utan att drivas för långt in i träet. Om förborrning krävs vid hårdare träslag finns även en speciellt utformad bits för ändamålet.

Återförsäljare
Camo Craftsman och trallskruv kommer att finnas till försäljning hos byggvaruhandlare och återförsäljare, kontakta Aerfast för mer information om dold trallskruvning.


Skriven av Anna Göth

Foto: Björn Larsen

Camo Marksman med trallskruv
Camo Marksman med trallskruv
Trallskruven skruvas i snett mot trallen
Trallskruven skruvas i snett mot trallen

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.