Nyheter

Verktyg för dold trallskruvning

Verktyg för dold trallskruvning. Foto: Björn Larsen
Camo Marksman är ett verktyg som tillsammans med speciellt utformad trallskruv och bits möjliggör dold skruvning av trall på altaner och uteplatser. Den dolda monteringen ger en snygg uteplats samtidigt som man får en trall som är behaglig att gå på, även barfota.

Trallskruven sätts i skruvspåret på verktyget som automatiskt vinklar skruven in i sidan av trallen och man får en dold montering. Den dolda monteringen i kombination med utformningen av trallskruven ger minimalt av flisor och sprickor i träet. För att underlätta och ge en snabbare montering är verktyget utrustat med två skruvspår, ett på vardera sida av trallen. Verktyget ger automatiskt ett mellanrum mellan brädorna på 1,6 mm och kan användas för vanligt tryckimpregnerat trallvirke men även för hårdare träslag och trall av kompositmaterial.

Camo Marksman finns i två utföranden, PRO-NB anpassat för trall med bredd 85-127 mm respektive PRO-X1 avsett för trall med bredd 133-146 mm. 

Trallskruv
Till verktyget finns anpassade trallskruvar av rostfritt stål (A4) eller ProTech som är ytbehandlad för korrosivitetsklass C4.

Skruvarna har en reverserande gänga i toppen som drar ihop träet för att ge ett snyggt och diskret ingångshål. Spetsen är utformad för att minimera sprickbildning. T15-torx spår ger ett kraftigt bitsgrepp.

Skruvarna finns i längd 48 mm avsedda för trall med tjocklek 19-25 mm och 60 mm som är avsedd för trall med tjocklek 25-38 mm.

Bits
Speciellt utformade bits gör att skruven automatiskt skruvas till korrekt djup utan att drivas för långt in i träet. Om förborrning krävs vid hårdare träslag finns även en speciellt utformad bits för ändamålet.

Återförsäljare
Camo Craftsman och trallskruv kommer att finnas till försäljning hos byggvaruhandlare och återförsäljare, kontakta Aerfast för mer information om dold trallskruvning.


Skriven av Anna Göth

Foto: Björn Larsen

Camo Marksman med trallskruv
Camo Marksman med trallskruv
Trallskruven skruvas i snett mot trallen
Trallskruven skruvas i snett mot trallen

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

STEICOflex isolering av träfiber

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.