• Nyheter
  • Vem orkar gå omkring med AMA i fickan? Alla!

Nyheter

Vem orkar gå omkring med AMA i fickan? Alla!

Vem orkar gå omkring med AMA i fickan? Alla!
2012-06-05
Nu kan du ladda ner AMA som app för iPhone från App Store!

 

 
 AMA som app i din iPhone 

Kolla upp vad som står i AMA när du sitter i möte eller är ute på bygget. Nå snabbt och effektivt de koder och det innehåll som du använder ofta.


• I appen når du enkelt och snabbt allt innehåll i de AMA webbtjänster du redan har licens för.


• Dina vanligaste texter, kapitel eller fackområden kan du favorisera och nå ännu snabbare.


• Ett bra sök hjälper dig att hitta det du letar efter.


• Du kan dessutom som vanligt se kodstrukturen för alla fackområden (även om du inte har licens).


Har du annan smartphone?

Du som inte har en iPhone kan faktiskt också få AMA i mobilen. Den versionen ger inte riktigt lika mycket funktionalitet som appen och är inte riktigt lika snygg, men den ger dig det grundläggande – AMA i mobilen. Surfa in på www.ama.byggtjanst.se med din telefon så kommer du automatiskt till den mobila versionen.

 

 

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.