Den 19 och 20 september genomför vi servicearbeten och uppgraderingar inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Växande regionala och lokala skillnader

Nyheter

Växande regionala och lokala skillnader

Växande regionala och lokala skillnader
Skillnaderna i behov av byggande och byggmaterial blir allt större mellan både regioner och enskilda kommuner.

Den svenska byggmarknaden blir allt mindre homogen och därmed blir det allt viktigare för marknadsaktörerna att följa utvecklingen på de lokala marknaderna för att använda sina resurser optimalt. Att det är högkonjunktur inom byggandet på riksnivå betyder inte längre att efterfrågan ökar i alla delar av landet.

Polariseringen ökar
Bakgrunden är att polariseringen inom befolknings- och ekonomisk tillväxt har fortsatt under den senaste tioårsperioden. Stockholms och Uppsala län har vuxit i befolkning med mer än 10 procent, Skåne och Halland med nästan 10 och Västra Götaland med omkring 5 procent. Samtidigt har Norrlandslänen och några av länen i Mellansverige fortsatt att förlora invånare.

 

Källa: Industrifakta, regionala analyser

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.