Nyheter

Växande offentligt husbyggande

Växande offentligt husbyggande. Foto: Anders Wester
Den påbörjade husbyggnadsvolymen av offentliga lokaler har ökat kraftigt under första halvåret i år jämfört med samma period förra året.

Det visar NAVET Analytics kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, som levereras en gång i kvartalet. Såväl ny- som ombyggnad har ökat. Totalt sett steg volymen med 20 procent under årets första sex månader, men det var främst ombyggnadsinvesteringarna som var drivande för ökningen. NAVET Analytics prognos för den samlade husbyggnadsvolymen av offentliga lokaler pekar på en ökning med 5 procent i år.

Källa: NAVET Analytics

Navet Analytics
Navet Analytics

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.