• Nyheter
  • Vattentätt skåp ger säker installation

Nyheter

Vattentätt skåp ger säker installation

Vattentätt skåp ger säker installation
Med Roths vattentäta installationsskåp ska man undvika vattenskador genom att vatten från eventuella läckor förs ut mot golvbrunnen.

         
 

Roths nya vattentäta installationsskåp synliggör eventuellt läckage och ska förhindra vattenskador.

  

Tomrörsinstallationer ska vara säkra från kopplingsdosa till grenrör. Om en skada uppstår på installationen förs vattnet till grenröret och hamnar inte i väggar eller golv. Däremot kan vattenskador uppstå vid grenröret. Men med grenröret placerat i ett vattentätt installationsskåp kan det utläckande vattnet mynna på en plats där det blir synligt och inte gör någon skada, exempelvis till en golvbrunn.

Säkert skydd mot vattenskador

På så vis ska de nya vattentäta installationsskåpen från Roth ge skydd mot vattenskador och göra att man utnyttjar tomrörens funktion fullt ut. En otäthet i installationen kan upptäckas omgående vid bräddavloppet från skåpet. Enligt leverantören uppfyller skåpen kraven i branschreglerna Säker Vatteninstallation och Nordtestmetoden NVS 129.

Levereras färdiga för bruk

Skåpen är tillverkade i plast för att undvika risker med korrosion. De kan användas vid både nybyggnad och renovering, och levereras kompletta med genomföringar och bräddavlopp.

 

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.