• Nyheter
  • Vattentätt skåp ger säker installation

Nyheter

Vattentätt skåp ger säker installation

Vattentätt skåp ger säker installation
Med Roths vattentäta installationsskåp ska man undvika vattenskador genom att vatten från eventuella läckor förs ut mot golvbrunnen.

         
 

Roths nya vattentäta installationsskåp synliggör eventuellt läckage och ska förhindra vattenskador.

  

Tomrörsinstallationer ska vara säkra från kopplingsdosa till grenrör. Om en skada uppstår på installationen förs vattnet till grenröret och hamnar inte i väggar eller golv. Däremot kan vattenskador uppstå vid grenröret. Men med grenröret placerat i ett vattentätt installationsskåp kan det utläckande vattnet mynna på en plats där det blir synligt och inte gör någon skada, exempelvis till en golvbrunn.

Säkert skydd mot vattenskador

På så vis ska de nya vattentäta installationsskåpen från Roth ge skydd mot vattenskador och göra att man utnyttjar tomrörens funktion fullt ut. En otäthet i installationen kan upptäckas omgående vid bräddavloppet från skåpet. Enligt leverantören uppfyller skåpen kraven i branschreglerna Säker Vatteninstallation och Nordtestmetoden NVS 129.

Levereras färdiga för bruk

Skåpen är tillverkade i plast för att undvika risker med korrosion. De kan användas vid både nybyggnad och renovering, och levereras kompletta med genomföringar och bräddavlopp.

 

Nyheter

Betong av spannmålsskal

2022-05-25
Torrbetong

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.