• Nyheter
  • Vattentätt skåp ger säker installation

Nyheter

Vattentätt skåp ger säker installation

Vattentätt skåp ger säker installation
Med Roths vattentäta installationsskåp ska man undvika vattenskador genom att vatten från eventuella läckor förs ut mot golvbrunnen.

         
 

Roths nya vattentäta installationsskåp synliggör eventuellt läckage och ska förhindra vattenskador.

  

Tomrörsinstallationer ska vara säkra från kopplingsdosa till grenrör. Om en skada uppstår på installationen förs vattnet till grenröret och hamnar inte i väggar eller golv. Däremot kan vattenskador uppstå vid grenröret. Men med grenröret placerat i ett vattentätt installationsskåp kan det utläckande vattnet mynna på en plats där det blir synligt och inte gör någon skada, exempelvis till en golvbrunn.

Säkert skydd mot vattenskador

På så vis ska de nya vattentäta installationsskåpen från Roth ge skydd mot vattenskador och göra att man utnyttjar tomrörens funktion fullt ut. En otäthet i installationen kan upptäckas omgående vid bräddavloppet från skåpet. Enligt leverantören uppfyller skåpen kraven i branschreglerna Säker Vatteninstallation och Nordtestmetoden NVS 129.

Levereras färdiga för bruk

Skåpen är tillverkade i plast för att undvika risker med korrosion. De kan användas vid både nybyggnad och renovering, och levereras kompletta med genomföringar och bräddavlopp.

 

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.