• Nyheter
  • Vattentätt skåp ger säker installation

Nyheter

Vattentätt skåp ger säker installation

Vattentätt skåp ger säker installation
Med Roths vattentäta installationsskåp ska man undvika vattenskador genom att vatten från eventuella läckor förs ut mot golvbrunnen.

         
 

Roths nya vattentäta installationsskåp synliggör eventuellt läckage och ska förhindra vattenskador.

  

Tomrörsinstallationer ska vara säkra från kopplingsdosa till grenrör. Om en skada uppstår på installationen förs vattnet till grenröret och hamnar inte i väggar eller golv. Däremot kan vattenskador uppstå vid grenröret. Men med grenröret placerat i ett vattentätt installationsskåp kan det utläckande vattnet mynna på en plats där det blir synligt och inte gör någon skada, exempelvis till en golvbrunn.

Säkert skydd mot vattenskador

På så vis ska de nya vattentäta installationsskåpen från Roth ge skydd mot vattenskador och göra att man utnyttjar tomrörens funktion fullt ut. En otäthet i installationen kan upptäckas omgående vid bräddavloppet från skåpet. Enligt leverantören uppfyller skåpen kraven i branschreglerna Säker Vatteninstallation och Nordtestmetoden NVS 129.

Levereras färdiga för bruk

Skåpen är tillverkade i plast för att undvika risker med korrosion. De kan användas vid både nybyggnad och renovering, och levereras kompletta med genomföringar och bräddavlopp.

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.