• Nyheter
  • Vattentätt fördelarskåp av plast

Nyheter

Vattentätt fördelarskåp av plast

Vattentätt fördelarskåp av plast
Thermotech har lanserat ett vattentätt fördelarskåp av återvinningsbar plast. Skåpet har även läckageindikering.

         
 Thermotech Scandinavia AB har lanserat ett vattentätt fördelarskåp av de återvinningsbara plasterna ABS och PET-G.
Thermotechs nya fördelarskåp består av skåpsida, rörfixtur med läckageindikering, överstycke och täckskiva. De olika delarna ska enkelt kunna skjutas ihop till ett komplett skåp.
Själva skåpet är tillverkat av de återvinningsbara plasterna ABS och PET-G, som för övrigt är samma material som används i pet-flaskor.

Indikerar läckage

Vid monteringen placeras rörfixturen under golvvärmefördelaren och fixerar golvvärmerören i rätt läge. Skåpets konstruktion ska ge en helt vattentät installation med läckageindikering och låg vikt ska bidra till enkel montering.
Skåpet kan kombineras för montering av endast fördelaren, Thermotechs Integral eller fördelaren tillsammans med TMix M eller TMix S shunt.
En front med ram och lucka kan även användas fristående, utan inbyggnadsskåpet.

Nyheter

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.