Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Vattentäta väggsystem i många varianter

Nyheter

Vattentäta väggsystem i många varianter

Fibo Fortissimo
Fibo är ett ledande företag inom utvecklingen och produktionen av väggpanel för våtrum. Ytskiktet på panelerna är helt vattenavvisande och panelerna är lättmonterade.

Fibo är en norsk tillverkare av väggpanel för våtrum. Fibo är godkänt i alla våtrumszoner, till exempel duschutrymmet i ett badrum, tack vare membranet i tätskiktet. Panelerna finns i sex olika kollektioner i olika utföranden. Tillsammans finns de i över 90 färger och texturer, vilket sammantaget skapar över 750 olika variationer. Till hjälp att utforska hur panelerna kan se ut i ett badrum eller kök finns ett digitalt planeringsverktyg; "Fibo Explorer", där man kan välja bland de olika serierna och kombinera färger och mönster. Utifrån sitt val kan man sedan skapa inköpslistor för produkterna. Med hjälp av en kalkylator kan man räkna ut ett cirkapris på varorna.

Fibo är certifierade enligt Boverkets Byggregler av SP, Sveriges Tekniska forskningsinstitut, som vattentätt ytskikt i alla zoner på vägg i våtutrymmen. Se typgodkännande här. Man behöver inte tänka på fuktspärren när man monterar väggskivorna. Membranet i skivorna är tillåtna i Svenska våtutrymmen. Skivorna monteras på befintlig skruvfast vägg eller regelverk. Att montera Fibos våtrumsskivor sparar tid jämfört med att välja kakel. Monteringen går flera gånger snabbare. Mest tid tjänar man under grundarbetet eftersom Fibo monteras direkt på regel. 

Panelerna produceras av 100 procent rena, PEFC-godkända träslag. 2016 investerade Fibo i en ny produktionslinje som kommer att minska miljöpåverkan med 50 procent. Företaget lämnar 15 års garanti. Den omfattar vattenbeständighet, färgbeständighet och motståndskraft mot fläckar, under förutsättning att installationen är rätt utförd. Skivorna har storleken 620x2400 mm. Vissa skivor finns i höjden 3020 mm

Fibos skivor levereras med Aqualock, ett patenterat låssystem, som gör monteringsarbetet enkelt och snabbt. För monteringsarbetet finns också tillbehör, t ex skruv och fogmassa, samt 2400 mm långa lister.

De sex kollektionerna våtrumsskivor är:
Crescendoväggskivor med tredimensionellt tryck
Marcato - designer i trä, cement, och olika typer av stenytor
Fortissimomångsidig kollektion, allt från blommönster till trästruktur
Colour28 olika färger i högglans och 12 olika färger i extra matt
Adagiomarmor och andra populära stenimitationer
Legatosläta väggskivor utan kakelmönster

Skriven av Harald Holm

Fibo Marcato
Fibo Marcato
Fibo Crescendo
Fibo Crescendo
Fibo Explorer planeringsverktyg
Fibo Explorer planeringsverktyg

Nyheter

Stegar med förbättrad säkerhet

2021-03-08
Stegar

För att bemöta aktuella europeiska standarder har WIBE Ladders tagit fram ett nytt sortiment av anliggande stegar med tydlig säkerhetsprofilering. PROF+ stegarna är anpassade för arbete i tuffa miljöer och för alla typer av väderlekar.

Framtidens fjärrmätningssystem i kompakt box

Nordtec Instrument AB gör fjärrmätningssystemet Celsicom Easy Connect känd på den svenska marknaden. Systemet ger full koll på härdningsprocesser i nygjuten betong, att klimatet är optimalt på byggarbetsplatsen och att uttorkningen av vattenskador går som planerat. Boxen installeras snabbt och mätdata skickas på egen frekvens via mobilnät till användarens mobila enhet.

3M™ Speedglas™ - Den första svetshjälmen med välvt glas

Den första svetshjälmen med välvt glas

För att tillgodose både sikt och komfort och samtidigt bibehålla vikten av precisionsarbete har 3M™ utvecklat Speedglas™ svetshjälm G5-02 med det största ADF-synfältet någonsin på marknaden. Hjälmen är tillverkad med Curved Glass-teknik som på ett naturligt sätt följer huvudets form och gynnar det perifera synfältet.

eConnect laddkablar för nordiskt klimat

Optimerad laddkabel för nordiskt klimat

DEFAs nya laddkabel eConnect är utvecklad, av elbilsförare för elbilsförare, för att ge elbilar och laddhybrider med Type2-intag högsta möjliga miljömässiga hållbarhet, användarvänlighet och prestanda i våra extremt omväxlande nordiska klimatförhållanden.