• Nyheter
  • Vattentäta väggsystem i många varianter

Nyheter

Vattentäta väggsystem i många varianter

Fibo Fortissimo
Fibo är ett ledande företag inom utvecklingen och produktionen av väggpanel för våtrum. Ytskiktet på panelerna är helt vattenavvisande och panelerna är lättmonterade.

Fibo är en norsk tillverkare av väggpanel för våtrum. Fibo är godkänt i alla våtrumszoner, till exempel duschutrymmet i ett badrum, tack vare membranet i tätskiktet. Panelerna finns i sex olika kollektioner i olika utföranden. Tillsammans finns de i över 90 färger och texturer, vilket sammantaget skapar över 750 olika variationer. Till hjälp att utforska hur panelerna kan se ut i ett badrum eller kök finns ett digitalt planeringsverktyg; "Fibo Explorer", där man kan välja bland de olika serierna och kombinera färger och mönster. Utifrån sitt val kan man sedan skapa inköpslistor för produkterna. Med hjälp av en kalkylator kan man räkna ut ett cirkapris på varorna.

Fibo är certifierade enligt Boverkets Byggregler av SP, Sveriges Tekniska forskningsinstitut, som vattentätt ytskikt i alla zoner på vägg i våtutrymmen. Se typgodkännande här. Man behöver inte tänka på fuktspärren när man monterar väggskivorna. Membranet i skivorna är tillåtna i Svenska våtutrymmen. Skivorna monteras på befintlig skruvfast vägg eller regelverk. Att montera Fibos våtrumsskivor sparar tid jämfört med att välja kakel. Monteringen går flera gånger snabbare. Mest tid tjänar man under grundarbetet eftersom Fibo monteras direkt på regel. 

Panelerna produceras av 100 procent rena, PEFC-godkända träslag. 2016 investerade Fibo i en ny produktionslinje som kommer att minska miljöpåverkan med 50 procent. Företaget lämnar 15 års garanti. Den omfattar vattenbeständighet, färgbeständighet och motståndskraft mot fläckar, under förutsättning att installationen är rätt utförd. Skivorna har storleken 620x2400 mm. Vissa skivor finns i höjden 3020 mm

Fibos skivor levereras med Aqualock, ett patenterat låssystem, som gör monteringsarbetet enkelt och snabbt. För monteringsarbetet finns också tillbehör, t ex skruv och fogmassa, samt 2400 mm långa lister.

De sex kollektionerna våtrumsskivor är:
Crescendoväggskivor med tredimensionellt tryck
Marcato - designer i trä, cement, och olika typer av stenytor
Fortissimomångsidig kollektion, allt från blommönster till trästruktur
Colour28 olika färger i högglans och 12 olika färger i extra matt
Adagiomarmor och andra populära stenimitationer
Legatosläta väggskivor utan kakelmönster

Skriven av Harald Holm

Fibo Marcato
Fibo Marcato
Fibo Crescendo
Fibo Crescendo
Fibo Explorer planeringsverktyg
Fibo Explorer planeringsverktyg

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.