Nyheter

Vattenpass med vinklar

Vattenpass med vinklar
Bahcos nya vattenpass Scaffold har utformats för att även kunna mäta vinklar i 30 och 45 grader.

 

Vattenpasset Scaffold är tillverkat av orangeanodiserat aluminium och har vinklar i 30 och 45 grader. Vinklarna ska göra passet särskilt användbart vid lutande konstruktioner, exempelvis vid montering av trappor.

Ligger stadigt med magneter

Vattenpasset är endast 250 millimeter långt och har öppen design för att det ska vara enkelt att hantera. Det har försetts med stora libeller för att göra avläsningen enkel, även vid dåligt ljus. För att passet ska ligga stadigt på rör och andra metallytor har den släta bottenytan gjorts magnetisk. Passet uppges ha hög precision, vilket ger en högsta avvikelse på plus/minus 0,5 millimeter per meter.
Till vattenpasset finns en kraftig förvaringsväska av kanvas.

 

 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.