Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Vattenpass med vinklar

Vattenpass med vinklar
Bahcos nya vattenpass Scaffold har utformats för att även kunna mäta vinklar i 30 och 45 grader.

 

Vattenpasset Scaffold är tillverkat av orangeanodiserat aluminium och har vinklar i 30 och 45 grader. Vinklarna ska göra passet särskilt användbart vid lutande konstruktioner, exempelvis vid montering av trappor.

Ligger stadigt med magneter

Vattenpasset är endast 250 millimeter långt och har öppen design för att det ska vara enkelt att hantera. Det har försetts med stora libeller för att göra avläsningen enkel, även vid dåligt ljus. För att passet ska ligga stadigt på rör och andra metallytor har den släta bottenytan gjorts magnetisk. Passet uppges ha hög precision, vilket ger en högsta avvikelse på plus/minus 0,5 millimeter per meter.
Till vattenpasset finns en kraftig förvaringsväska av kanvas.

 

 

 

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.