• Nyheter
  • Vattenburet kvistlack spärrar bättre

Nyheter

Vattenburet kvistlack spärrar bättre

Vattenburet kvistlack spärrar bättre
Nordsjö lanserar ett nytt vattenburet kvistlack som ska minska risken för genomslag av kvistar.

    
 

Nordsjö lanserar ett vattenburet kvistlack som heter Nordsjö Kvistlack V.

 

Kvistlack V är ett transparent lack som är avsett för behandling av kvistar vid inomhusmålning. Lacket innehåller inga lösningsmedel och är därför mer skonsamt mot både användare och miljö. Enligt Nordsjö har det vattenburna lacket även bättre spärrande funktion än traditionella oljebaserade spärrar.

Dessutom pekar man på att oljebaserade lacker vanligen innebär höga VOC-värden, det vill säga att de ger ifrån sig lättflyktiga organiska ämnen. Det vattenbaserade lacket ska heller inte vara lika brandfarligt som liknande produkter på marknaden.

 

Nyheter

Världens mest spridda byggblock förnyas

2019-11-08
Byggmaterial

Byggkatalogen bevakade för någon vecka sen mässan LEGO World på Kistamässan. Vi ville titta på framtidens byggare och när vi gjorde det hittade vi en materialnyhet som är glädjande. LEGO har utvecklat ett byggblock i bioplast. LEGO Plants tillverkas av sockerrör.

Ny serie monteringslim

2019-11-04
Lim

Sikas nya serie med monteringslim består av tre olika produkter som tillsammans ska fungera som en helhetslösning för den professionella användaren. Monteringslimmen täcker in alla behov, allt från mindre, lättare monteringar till montering av tyngre föremål och även fogning.