Vi genomför en uppdatering av Byggkatalogen där vi integrerar företag från den tidigare fristående tjänsten Företagssök. Vi hoppas att arbetet ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Vattenburet kvistlack spärrar bättre

Nyheter

Vattenburet kvistlack spärrar bättre

Vattenburet kvistlack spärrar bättre
Nordsjö lanserar ett nytt vattenburet kvistlack som ska minska risken för genomslag av kvistar.

    
 

Nordsjö lanserar ett vattenburet kvistlack som heter Nordsjö Kvistlack V.

 

Kvistlack V är ett transparent lack som är avsett för behandling av kvistar vid inomhusmålning. Lacket innehåller inga lösningsmedel och är därför mer skonsamt mot både användare och miljö. Enligt Nordsjö har det vattenburna lacket även bättre spärrande funktion än traditionella oljebaserade spärrar.

Dessutom pekar man på att oljebaserade lacker vanligen innebär höga VOC-värden, det vill säga att de ger ifrån sig lättflyktiga organiska ämnen. Det vattenbaserade lacket ska heller inte vara lika brandfarligt som liknande produkter på marknaden.

 

Nyheter

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

2020-11-19
Tegel

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Belysning för Welands bänk Bonum

LED-belysning för bänken Bonum

Efter att ha sett en ökad efterfrågan på belysta produkter för utomhusbruk har Weland utökat sitt sortiment med en LED-belysning som är speciellt anpassad för bänken Bonum. Sedan tidigare erbjuder företaget även belysning som tillval för Sektionsräcken.