• Nyheter
  • Vattenburet kvistlack spärrar bättre

Nyheter

Vattenburet kvistlack spärrar bättre

Vattenburet kvistlack spärrar bättre
Nordsjö lanserar ett nytt vattenburet kvistlack som ska minska risken för genomslag av kvistar.

    
 

Nordsjö lanserar ett vattenburet kvistlack som heter Nordsjö Kvistlack V.

 

Kvistlack V är ett transparent lack som är avsett för behandling av kvistar vid inomhusmålning. Lacket innehåller inga lösningsmedel och är därför mer skonsamt mot både användare och miljö. Enligt Nordsjö har det vattenburna lacket även bättre spärrande funktion än traditionella oljebaserade spärrar.

Dessutom pekar man på att oljebaserade lacker vanligen innebär höga VOC-värden, det vill säga att de ger ifrån sig lättflyktiga organiska ämnen. Det vattenbaserade lacket ska heller inte vara lika brandfarligt som liknande produkter på marknaden.

 

Nyheter

Flexibla eluttag

Mainline är ett flexibelt system som gör det möjligt att ansluta eluttag var och när man vill i rummet. Systemet bygger på en strömskena med flyttbara el- eller datauttag som enkelt kan läggas till, tas bort eller flyttas till valfri plats längs strömskenan allt eftersom behoven förändras.

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

DEMIDEKK Infinity 9938 Naturligt Svart

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.