Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Vattenburen radiator för runda rum

Nyheter

Vattenburen radiator för runda rum

Vattenburen radiator för runda rum
Purmo har tagit fram en vattenburen radiator för runda rum och utrymmen, som t ex burspråk och tornrum.

Den nyframtagna radiatorn heter Delta och gör det nu möjligt att på ett smidigt sätt utnyttja rummets form vid placeringen av radiatorn. Flexibiliteten ökar dessutom genom att Delta går att beställa i princip i vilka mått som helst, både när det gäller höjd och bredd. Dessutom går den att få i 72 olika kulörer. Radiatorn är uppbyggd av sektioner, där varje sektion är 50 mm. Den går att få både som konkav och konvex.

Svetsfogarna är nästan osynliga tack vare att Delta tillverkas med en speciell laserteknik som minskar risken för rost och leder till att vattengenomströmningen blir tyst och effektiv. Den minskade risken för korrosion ger radiatorn en längre livslängd. Radiatorn har 10 års garanti. En slitstark yta med öppen profil gör Delta lätt att hålla ren. Vid beställning gäller att väggens radie minst måste vara 1100 mm.
Purmos produkter säljs i Sverige av Rettig Sweden AB.

Skriven av Harald Holm

Installationsväggens minimiradie
Installationsväggens minimiradie
Konkav radiator
Konkav radiator
Konvex radiator
Konvex radiator

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.