• Nyheter
  • Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Nyheter

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka
Alcro lanserar en ny vattenburen golvfärg som ska vara lika slitstark som motsvarande produkter med lösningsmedel.

       
 

Alcro Entré är en ny vattenburen golvfärg som uppges ha lika bra slitstyrka som lösningsmedelsburna motsvarigheter. Färgen är i första hand tänkt för inomhusbruk.

 

Enligt Alcro får företaget ta emot allt fler frågor om råd kring golvmålning. Ett svar på detta är företagets nya golvfärg Entré som ska vara slitstark trots att den är vattenburen. Färgen är i första hand avsedd för inomhusbruk och uppges fungera bra på både trägolv och betonggolv som utsätts för medelhårt slitage, exempelvis bostadsutrymmen, källargångar och villagarage.
– Färgen har en hög glans som gör den vacker och lika slitstark som tidigare lösningsmedelsburna produkter. Dessutom torkar den snabbt vilket gör att man spar arbetstid och snart kan flytta in i rummen igen, säger Alf Berggren, produktchef på Alcro Färg.

Brytbar till önskad kulör

Färgen finns i 1, 3 eller 10-litersförpackningar i standardkulörerna vit och Nickel-grå, men den kan även brytas till önskad kulör. För hjälp med färgval finns även en kulörkollektion, ad.golv, med färger som passar på golv utvalda av designern Eva Lilja Löwenhielm.
Kollektionen finns att hämta på företagets webbplats: kulörkollektionen ad.golv
 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.