• Nyheter
  • Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Nyheter

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka
Alcro lanserar en ny vattenburen golvfärg som ska vara lika slitstark som motsvarande produkter med lösningsmedel.

       
 

Alcro Entré är en ny vattenburen golvfärg som uppges ha lika bra slitstyrka som lösningsmedelsburna motsvarigheter. Färgen är i första hand tänkt för inomhusbruk.

 

Enligt Alcro får företaget ta emot allt fler frågor om råd kring golvmålning. Ett svar på detta är företagets nya golvfärg Entré som ska vara slitstark trots att den är vattenburen. Färgen är i första hand avsedd för inomhusbruk och uppges fungera bra på både trägolv och betonggolv som utsätts för medelhårt slitage, exempelvis bostadsutrymmen, källargångar och villagarage.
– Färgen har en hög glans som gör den vacker och lika slitstark som tidigare lösningsmedelsburna produkter. Dessutom torkar den snabbt vilket gör att man spar arbetstid och snart kan flytta in i rummen igen, säger Alf Berggren, produktchef på Alcro Färg.

Brytbar till önskad kulör

Färgen finns i 1, 3 eller 10-litersförpackningar i standardkulörerna vit och Nickel-grå, men den kan även brytas till önskad kulör. För hjälp med färgval finns även en kulörkollektion, ad.golv, med färger som passar på golv utvalda av designern Eva Lilja Löwenhielm.
Kollektionen finns att hämta på företagets webbplats: kulörkollektionen ad.golv
 

 

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.