• Nyheter
  • Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Nyheter

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka
Alcro lanserar en ny vattenburen golvfärg som ska vara lika slitstark som motsvarande produkter med lösningsmedel.

       
 

Alcro Entré är en ny vattenburen golvfärg som uppges ha lika bra slitstyrka som lösningsmedelsburna motsvarigheter. Färgen är i första hand tänkt för inomhusbruk.

 

Enligt Alcro får företaget ta emot allt fler frågor om råd kring golvmålning. Ett svar på detta är företagets nya golvfärg Entré som ska vara slitstark trots att den är vattenburen. Färgen är i första hand avsedd för inomhusbruk och uppges fungera bra på både trägolv och betonggolv som utsätts för medelhårt slitage, exempelvis bostadsutrymmen, källargångar och villagarage.
– Färgen har en hög glans som gör den vacker och lika slitstark som tidigare lösningsmedelsburna produkter. Dessutom torkar den snabbt vilket gör att man spar arbetstid och snart kan flytta in i rummen igen, säger Alf Berggren, produktchef på Alcro Färg.

Brytbar till önskad kulör

Färgen finns i 1, 3 eller 10-litersförpackningar i standardkulörerna vit och Nickel-grå, men den kan även brytas till önskad kulör. För hjälp med färgval finns även en kulörkollektion, ad.golv, med färger som passar på golv utvalda av designern Eva Lilja Löwenhielm.
Kollektionen finns att hämta på företagets webbplats: kulörkollektionen ad.golv
 

 

Nyheter

Luftrenare som chockar virus

Det finska företaget Genano Oy har en patenterad reningsteknologi som bygger på en kraftfull elektronisk luftrening som bland annat avdödar luftburna mikrober, som virus, bakterier och mögelsporer, från inomhusluften genom 25 000 volts elstötar.

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.