• Nyheter
  • Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Nyheter

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka
Alcro lanserar en ny vattenburen golvfärg som ska vara lika slitstark som motsvarande produkter med lösningsmedel.

       
 

Alcro Entré är en ny vattenburen golvfärg som uppges ha lika bra slitstyrka som lösningsmedelsburna motsvarigheter. Färgen är i första hand tänkt för inomhusbruk.

 

Enligt Alcro får företaget ta emot allt fler frågor om råd kring golvmålning. Ett svar på detta är företagets nya golvfärg Entré som ska vara slitstark trots att den är vattenburen. Färgen är i första hand avsedd för inomhusbruk och uppges fungera bra på både trägolv och betonggolv som utsätts för medelhårt slitage, exempelvis bostadsutrymmen, källargångar och villagarage.
– Färgen har en hög glans som gör den vacker och lika slitstark som tidigare lösningsmedelsburna produkter. Dessutom torkar den snabbt vilket gör att man spar arbetstid och snart kan flytta in i rummen igen, säger Alf Berggren, produktchef på Alcro Färg.

Brytbar till önskad kulör

Färgen finns i 1, 3 eller 10-litersförpackningar i standardkulörerna vit och Nickel-grå, men den kan även brytas till önskad kulör. För hjälp med färgval finns även en kulörkollektion, ad.golv, med färger som passar på golv utvalda av designern Eva Lilja Löwenhielm.
Kollektionen finns att hämta på företagets webbplats: kulörkollektionen ad.golv
 

 

Nyheter

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.

Nordbyggs guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

Nordbyggs Guldmedalj 2020 går till ECO-Betong från Swerock

ECO-Betong från Swerock är vinnaren av Nordbyggs Guldmedalj 2020. Bakom priset står Nordbygg, tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. I år valde juryn att uppmärksamma en anrik produkt i ständig utveckling med en framtida avgörande effekt: klimatförbättrad betong, symboliserad av ECO-Betong från Swerock.