• Nyheter
  • Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Nyheter

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka

Vattenburen golvfärg med hög slitstyrka
Alcro lanserar en ny vattenburen golvfärg som ska vara lika slitstark som motsvarande produkter med lösningsmedel.

       
 

Alcro Entré är en ny vattenburen golvfärg som uppges ha lika bra slitstyrka som lösningsmedelsburna motsvarigheter. Färgen är i första hand tänkt för inomhusbruk.

 

Enligt Alcro får företaget ta emot allt fler frågor om råd kring golvmålning. Ett svar på detta är företagets nya golvfärg Entré som ska vara slitstark trots att den är vattenburen. Färgen är i första hand avsedd för inomhusbruk och uppges fungera bra på både trägolv och betonggolv som utsätts för medelhårt slitage, exempelvis bostadsutrymmen, källargångar och villagarage.
– Färgen har en hög glans som gör den vacker och lika slitstark som tidigare lösningsmedelsburna produkter. Dessutom torkar den snabbt vilket gör att man spar arbetstid och snart kan flytta in i rummen igen, säger Alf Berggren, produktchef på Alcro Färg.

Brytbar till önskad kulör

Färgen finns i 1, 3 eller 10-litersförpackningar i standardkulörerna vit och Nickel-grå, men den kan även brytas till önskad kulör. För hjälp med färgval finns även en kulörkollektion, ad.golv, med färger som passar på golv utvalda av designern Eva Lilja Löwenhielm.
Kollektionen finns att hämta på företagets webbplats: kulörkollektionen ad.golv
 

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.