• Nyheter
  • Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö

Nyheter

Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö

Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö
Alcro introducerar ett nytt komplett system för fönstermålning, Alcro Fönster. I systemet ingår grundolja, grundfärg och täckfärg, som alla är vattenburna.

   
 

Alcro Fönster är ett vattenburet färgsystem som består av grundolja, grundfärg och täckfärg. Systemet har kort torktid och uppges vara bra för både arbetsmiljön och den yttre miljön.

 

 

 

Från Alcro betonar man att det vattenburna systemet har mycket kort torktid. Efter 30 minuter kan grundoljan målas över med systemets grundfärg. Därefter kan täckfärgen strykas på efter 14–16 timmar. Täckfärgen är sedan övermålningsbar efter ytterligare 4–6 timmar.
– Med Alcro Fönster kan vi erbjuda ett färgsystem som spar tid genom sin korta torktid, men även ger bättre arbetsmiljö och mindre påverkan på den yttre miljön, säger Ingar Ridström som är produktchef på Alcro.


Täcker som lösningsmedelsburna färger
Enligt uppgift från företagert täcker färgerna lika bra som lösningsmedelsburna färger och ger en väderbeständig yta med god kulörhållning. Dessutom uppges produkterna vara lättstrukna och rinningssäkra.
Förutom till fönster kan systemet bland annat användas för utemöbler, fönsterluckor, dörrar, staket och  vindskivor.

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.

Toniton x Kakelspecialisten

2020-11-23
Kakel

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.