• Nyheter
  • Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö

Nyheter

Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö

Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö
Alcro introducerar ett nytt komplett system för fönstermålning, Alcro Fönster. I systemet ingår grundolja, grundfärg och täckfärg, som alla är vattenburna.

   
 

Alcro Fönster är ett vattenburet färgsystem som består av grundolja, grundfärg och täckfärg. Systemet har kort torktid och uppges vara bra för både arbetsmiljön och den yttre miljön.

 

 

 

Från Alcro betonar man att det vattenburna systemet har mycket kort torktid. Efter 30 minuter kan grundoljan målas över med systemets grundfärg. Därefter kan täckfärgen strykas på efter 14–16 timmar. Täckfärgen är sedan övermålningsbar efter ytterligare 4–6 timmar.
– Med Alcro Fönster kan vi erbjuda ett färgsystem som spar tid genom sin korta torktid, men även ger bättre arbetsmiljö och mindre påverkan på den yttre miljön, säger Ingar Ridström som är produktchef på Alcro.


Täcker som lösningsmedelsburna färger
Enligt uppgift från företagert täcker färgerna lika bra som lösningsmedelsburna färger och ger en väderbeständig yta med god kulörhållning. Dessutom uppges produkterna vara lättstrukna och rinningssäkra.
Förutom till fönster kan systemet bland annat användas för utemöbler, fönsterluckor, dörrar, staket och  vindskivor.

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.