• Nyheter
  • Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö

Nyheter

Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö

Vattenburen fönsterfärg för bättre miljö
Alcro introducerar ett nytt komplett system för fönstermålning, Alcro Fönster. I systemet ingår grundolja, grundfärg och täckfärg, som alla är vattenburna.

   
 

Alcro Fönster är ett vattenburet färgsystem som består av grundolja, grundfärg och täckfärg. Systemet har kort torktid och uppges vara bra för både arbetsmiljön och den yttre miljön.

 

 

 

Från Alcro betonar man att det vattenburna systemet har mycket kort torktid. Efter 30 minuter kan grundoljan målas över med systemets grundfärg. Därefter kan täckfärgen strykas på efter 14–16 timmar. Täckfärgen är sedan övermålningsbar efter ytterligare 4–6 timmar.
– Med Alcro Fönster kan vi erbjuda ett färgsystem som spar tid genom sin korta torktid, men även ger bättre arbetsmiljö och mindre påverkan på den yttre miljön, säger Ingar Ridström som är produktchef på Alcro.


Täcker som lösningsmedelsburna färger
Enligt uppgift från företagert täcker färgerna lika bra som lösningsmedelsburna färger och ger en väderbeständig yta med god kulörhållning. Dessutom uppges produkterna vara lättstrukna och rinningssäkra.
Förutom till fönster kan systemet bland annat användas för utemöbler, fönsterluckor, dörrar, staket och  vindskivor.

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.