• Nyheter
  • Våtrumsskiva med färdigt tätskikt

Nyheter

Våtrumsskiva med färdigt tätskikt

Våtrumsskiva med färdigt tätskikt
Maxit lanserar en lätt byggskiva som är avsedd för montering i våtrum. Skivan har färdigt tätskikt och efter försegling av skarvar och rörgenomföringar är den färdig att kaklas.

                           
 
 Litex Våtrumsskiva har färdigt tätskikt och kan användas som väggskiva eller för olika inklädnader.

Litex våtrumsskivor är byggskivor som är försedda med ett färdigt tätskikt. Endast skarvförseglingar och förseglingar runt rörgenomföringar måste göras för att komplettera tätskiktet. Efter att förseglingarna är gjorda går det att kakla direkt på skivan.

För vägg och inredning

Skivans kärna består av styrofoam och båda sidor har en laminering med ett ånggenomgångsmotstånd som är större än 5 000 000 sekunder per meter. På grund av skivans speciella tätskiktskonstruktion fungerar den som ångspärr med värmeisolerande egenskaper.
Skivan finns med tjockleken 13 millimeter för montering på väggreglar. Men den kan även användas som duschvägg eller för att bygga in badkar. För de ändamålen finns tjockare skivor, bland annat 50 och 75 millimeter.

 

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.