• Nyheter
  • Varsel- och servicebyxor för gravida

Nyheter

Varsel- och servicebyxor för gravida

Blåkläder Varsel- och servicebyxor för gravida
Blåkläder har utökat sitt sortiment med arbetsbyxor speciellt anpassade för gravida. Arbetsbyxorna finns i två olika modeller, en varselbyxa i varsegult med reflexer samt en servicebyxa i svart.

Gravidbyxorna har tagits fram i samarbete med testpiloter för att säkerställa att byxorna ska passa en kropp som förändras i takt med graviditeten.

Byxorna är tillverkade med en neutral design och finns i två olika modeller, en varselbyxa och en servicebyxa. Byxorna är, bland annat, utrustade med hällor i midjan för bälte, hällor i fickan som gör det möjligt att sätta på lösa spikfickor samt invändiga knäfickor för knäskydd.

Varselbyxan är tillverkad i 4-vägs stretch i varselgult med reflexer runt benen. Servicebyxan är i svart och tillverkad av 2-vägsstretch men med 4-vägsstretch på baksida, gren och knä.

Båda modellerna finns i fem storlekar, XS-XL och varje storlek har en förlängningsfunktion för att kunna passa även kvinnor med längre ben.

Varselbyxan är certifierad enligt EN ISO 20471 standard, Klass 2 skyddsplagg med hög synbarhet och servicebyxan enligt EN 14404:2004+A1:2010 med knäskydd 4057.

Skriven av Anna Göth

Blåkläder Varselbyxa för gravida
Blåkläder Varselbyxa för gravida
Servicebyxa för gravida
Servicebyxa för gravida

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.