• Nyheter
  • Varsel- och servicebyxor för gravida

Nyheter

Varsel- och servicebyxor för gravida

Blåkläder Varsel- och servicebyxor för gravida
Blåkläder har utökat sitt sortiment med arbetsbyxor speciellt anpassade för gravida. Arbetsbyxorna finns i två olika modeller, en varselbyxa i varsegult med reflexer samt en servicebyxa i svart.

Gravidbyxorna har tagits fram i samarbete med testpiloter för att säkerställa att byxorna ska passa en kropp som förändras i takt med graviditeten.

Byxorna är tillverkade med en neutral design och finns i två olika modeller, en varselbyxa och en servicebyxa. Byxorna är, bland annat, utrustade med hällor i midjan för bälte, hällor i fickan som gör det möjligt att sätta på lösa spikfickor samt invändiga knäfickor för knäskydd.

Varselbyxan är tillverkad i 4-vägs stretch i varselgult med reflexer runt benen. Servicebyxan är i svart och tillverkad av 2-vägsstretch men med 4-vägsstretch på baksida, gren och knä.

Båda modellerna finns i fem storlekar, XS-XL och varje storlek har en förlängningsfunktion för att kunna passa även kvinnor med längre ben.

Varselbyxan är certifierad enligt EN ISO 20471 standard, Klass 2 skyddsplagg med hög synbarhet och servicebyxan enligt EN 14404:2004+A1:2010 med knäskydd 4057.

Skriven av Anna Göth

Blåkläder Varselbyxa för gravida
Blåkläder Varselbyxa för gravida
Servicebyxa för gravida
Servicebyxa för gravida

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.