• Nyheter
  • Värmevakt ska förhindra skorstensbrand

Nyheter

Värmevakt ska förhindra skorstensbrand

Värmevakt ska förhindra skorstensbrand
Nu lanseras en värmevakt som ska minska risken för brand som orsakas av överhettning vid vedeldning i kaminer.

   
 

HC Guardian 100 är en värmevakt som minska risken för överhettningsbrand vid vedeldning i kaminer och andra eldstäder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med hjälp av vanlig termometerteknik ska värmevakten HC Guardian 100 minska risken för överhettning i skorstenar och kaminer vid eldning med ved. Genom att ge signal när temperaturen börjar bli för hög kan användaren avbryta eller minska eldningen i tid.

Kommunicerar trådlöst
En temperaturgivare med trådlös sändare placeras i anslutning till skorsten och bjälklag. Sändaren kommunicerar med en mottagare som även anger aktuell temperatur i siffror. När temperaturen kommer upp till 70 grader avges en larmsignal. Det innebär att man ska sluta elda till dess att temperaturen gått ner igen.

Ger andra varning
Skulle temperaturen fortsätta stig kommer en ny intensivare varningssignal vid 90 grader. Då är det dags att helt upphöra med eldningen. Genom temperaturangivelserna och varningssignalerna ska värmevakten förebygga att temperaturen når kritiska nivåer. Därmed ska risken för brand minskas.

 

 

 

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2020-06-23
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Spiksystem för gipsskivor

2020-06-23
Spikar

Nail It Indoor är ett nytt monteringssystem för innerväggar av gips som ersätter skruvningen med spik och ger en ergonomisk och snabb montering.

Takpanna med integrerade solceller

Takpanna med integrerade solceller

I början på juni introducerade S:t Eriks den nya solcellspannan Solvej. Takpannan har integrerade solceller som ger upp till 160 W per kvadratmeter och kan användas för såväl villor och kedjehus som flerbostadshus.