• Nyheter
  • Värmevakt ska förhindra skorstensbrand

Nyheter

Värmevakt ska förhindra skorstensbrand

Värmevakt ska förhindra skorstensbrand
Nu lanseras en värmevakt som ska minska risken för brand som orsakas av överhettning vid vedeldning i kaminer.

   
 

HC Guardian 100 är en värmevakt som minska risken för överhettningsbrand vid vedeldning i kaminer och andra eldstäder.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Med hjälp av vanlig termometerteknik ska värmevakten HC Guardian 100 minska risken för överhettning i skorstenar och kaminer vid eldning med ved. Genom att ge signal när temperaturen börjar bli för hög kan användaren avbryta eller minska eldningen i tid.

Kommunicerar trådlöst
En temperaturgivare med trådlös sändare placeras i anslutning till skorsten och bjälklag. Sändaren kommunicerar med en mottagare som även anger aktuell temperatur i siffror. När temperaturen kommer upp till 70 grader avges en larmsignal. Det innebär att man ska sluta elda till dess att temperaturen gått ner igen.

Ger andra varning
Skulle temperaturen fortsätta stig kommer en ny intensivare varningssignal vid 90 grader. Då är det dags att helt upphöra med eldningen. Genom temperaturangivelserna och varningssignalerna ska värmevakten förebygga att temperaturen når kritiska nivåer. Därmed ska risken för brand minskas.

 

 

 

 

Nyheter

Nya väggelement med halm

2019-10-11
Skivor

Ekopanely-skivor är stabila skivor som tillverkas av halm. De finns både som enkla skivor och som sandwichmoduler för bärande väggar. Passar särskilt bra i passivhus.

Första Svanenmärkta plastgolvet

Första Svanenmärkta plastgolvet

iD Revolution är det första plastgolvet som lever upp till kraven för Svanenmärkning av golv. Golvet är tillverkat av en kombination av återvunna och biobaserade råmaterial och är i första hand framtaget för offentliga miljöer, t ex förskolor och sjukhus där det ställs krav på giftfria, hållbara produkter.