För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • Värmekamera upptäcker brand tidigt

Nyheter

Värmekamera upptäcker brand tidigt

Värmekamera upptäcker brand tidigt
2011-05-27
Donet lanserar en värmekamera som detekterar och mäter temperaturförändringar på långt avstånd. Därmed kan risk för brand upptäckas i ett tidigt skede.

                 
 

Donets värmekamera CK350-VN kan mäta, detektera och bevaka temperaturförändringar på ett eller flera områden. Bränder ska därför kunna upptäckas och förhindras i ett tidigt skede.

 

 

 

 

 

 

Värmekameran CK350-VN är särskilt utvecklad för att larma om det uppstår en förändring i temperaturen. Känsligheten kan man välja själv med hjälp av inprogrammerade temperaturgränser.

Enligt Heikki Huurtela, som är teknisk chef på Donet, kan man upptäcka och förhindra bränder tidigare än i dag. Exempelvis kan värmekameran upptäcka och larma på glöden från en cigarett på 30 meters avstånd.

Anpassade versioner

Värmekameran finns i olika versioner som bland annat är anpassade för säkerhet, produktions-, tillverknings- och driftbevakning. Via Online-analys med larmfunktioner kan man då, enligt Donet, förhindra till exempel bränder och dyrbara driftstopp.

Kan integreras med brandlarmssystem

Med fält-, linje- och flerpunktsanalys, kan CK350-VN detektera på en eller flera ytor och områden. Online-analys sker via Ethernet-nätverk med hjälp av Satmonitor-programvara. Det är en programvara som även kan anpassas och integreras i andra programvaror, exempelvis driftbevakning och brandlarmssystem.

 

 

 

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.