Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Värmekamera upptäcker brand tidigt

Nyheter

Värmekamera upptäcker brand tidigt

Värmekamera upptäcker brand tidigt
2011-05-27
Donet lanserar en värmekamera som detekterar och mäter temperaturförändringar på långt avstånd. Därmed kan risk för brand upptäckas i ett tidigt skede.

                 
 

Donets värmekamera CK350-VN kan mäta, detektera och bevaka temperaturförändringar på ett eller flera områden. Bränder ska därför kunna upptäckas och förhindras i ett tidigt skede.

 

 

 

 

 

 

Värmekameran CK350-VN är särskilt utvecklad för att larma om det uppstår en förändring i temperaturen. Känsligheten kan man välja själv med hjälp av inprogrammerade temperaturgränser.

Enligt Heikki Huurtela, som är teknisk chef på Donet, kan man upptäcka och förhindra bränder tidigare än i dag. Exempelvis kan värmekameran upptäcka och larma på glöden från en cigarett på 30 meters avstånd.

Anpassade versioner

Värmekameran finns i olika versioner som bland annat är anpassade för säkerhet, produktions-, tillverknings- och driftbevakning. Via Online-analys med larmfunktioner kan man då, enligt Donet, förhindra till exempel bränder och dyrbara driftstopp.

Kan integreras med brandlarmssystem

Med fält-, linje- och flerpunktsanalys, kan CK350-VN detektera på en eller flera ytor och områden. Online-analys sker via Ethernet-nätverk med hjälp av Satmonitor-programvara. Det är en programvara som även kan anpassas och integreras i andra programvaror, exempelvis driftbevakning och brandlarmssystem.

 

 

 

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.