• Nyheter
  • Värmekamera upptäcker brand tidigt

Nyheter

Värmekamera upptäcker brand tidigt

Värmekamera upptäcker brand tidigt
2011-05-27
Donet lanserar en värmekamera som detekterar och mäter temperaturförändringar på långt avstånd. Därmed kan risk för brand upptäckas i ett tidigt skede.

                 
 

Donets värmekamera CK350-VN kan mäta, detektera och bevaka temperaturförändringar på ett eller flera områden. Bränder ska därför kunna upptäckas och förhindras i ett tidigt skede.

 

 

 

 

 

 

Värmekameran CK350-VN är särskilt utvecklad för att larma om det uppstår en förändring i temperaturen. Känsligheten kan man välja själv med hjälp av inprogrammerade temperaturgränser.

Enligt Heikki Huurtela, som är teknisk chef på Donet, kan man upptäcka och förhindra bränder tidigare än i dag. Exempelvis kan värmekameran upptäcka och larma på glöden från en cigarett på 30 meters avstånd.

Anpassade versioner

Värmekameran finns i olika versioner som bland annat är anpassade för säkerhet, produktions-, tillverknings- och driftbevakning. Via Online-analys med larmfunktioner kan man då, enligt Donet, förhindra till exempel bränder och dyrbara driftstopp.

Kan integreras med brandlarmssystem

Med fält-, linje- och flerpunktsanalys, kan CK350-VN detektera på en eller flera ytor och områden. Online-analys sker via Ethernet-nätverk med hjälp av Satmonitor-programvara. Det är en programvara som även kan anpassas och integreras i andra programvaror, exempelvis driftbevakning och brandlarmssystem.

 

 

 

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.