• Nyheter
  • Världens första helt batteridrivna pålkran

Nyheter

Världens första helt batteridrivna pålkran

Junttan-PMx2e Världens första helt batteridrivna pålkran
PMx2e från Junttan Oy är världens första helt batteridrivna, elektriska pålkran. Kranens hydraulsystem styrs av en modern elmotor som genererar kraft från ett batteri som ersatt motvikten.

Den elektriska pålkranen PMx2e är utrustad med två avtagbara 396 kWh batteripaket som klarar 8 till 13 timmars kontinuerlig användning. Batterierna kan laddas fullt över natten, eller vid behov under dagen, med hjälp av en extern snabbladdningsenhet.

Pålkranen har utformats för att så långt som möjligt efterlikna användningen av en pålkran med dieselmotor, även vid utmanande arbetsförhållanden.

Konstruktion och användarbarhet hos PMx2e är samma som för den dieseldrivna modellen PMx22 men den elektriska pålkranen kräver mindre energi per borrat hål och genererar mindre buller samtidigt som den ger mer kraft och ökat vridmoment.

Pålkranen togs i bruk i slutet av oktober av Aarsleff Ground Engineering AB och är ett steg framåt mot minskade koldioxidutsläpp från byggarbetsplatser.

Skriven av Anna Göth

Nyheter

Den nya flexibla färgskrapan

2022-01-17
Måleriverktyg

Speedheaters Flexiskrapa är ett nytt unikt multiverktyg med 6 möjliga profiler i 1. Skrapan är ergonomiskt utformat med flexibel vinkellösning och två fasta lägen med möjlighet att kunna arbeta med skärets alla sidor utan att behöva montera om bladet!

Mattsvart takavvattning

2022-01-14
Takavvattning

Plannja har utökat sitt sortiment av takavvattning med en mattsvart kulör som gör det möjligt att ha samma mattsvarta kulör på både tak och takavvattning.

God Jul & Gott Nytt År!

God Jul & Gott Nytt År!

Byggkatalogens redaktion önskar alla våra kunder och läsare en riktigt God Jul och Gott Nytt År! Vi är tillbaka igen efter helgerna med aktuella produktnyheter och trendspaningar i byggbranschen. Fortsätt gärna höra av er med tips på nya och spännande produkter eller andra synpunkter och önskemål!