• Nyheter
  • Världens första batteridrivna kombihammare

Nyheter

Världens första batteridrivna kombihammare

Världens första batteridrivna kombihammare
Verktyget ger ökad mobilitet med bra slagenergi

 

 

Hilti har sammanfört två tekniska innovationer i och med lanseringen av världens första batteridrivna kombihammare tillsammans med marknadens mest kraftfulla batteri.

TE 30-A36 drivs av ett 36V 6.0ah lithium-ion batteri som laddas fullt på bara 42 minuter och som har kapacitet borra mer än 50st 16mm x 150mm hål in betong per laddning.

Den kolfria motorn ökar inte bara effektiviteten och förlänger livslängden på verktyget, den gör även att verktyget levererar en slagenergi på hela 3,6 joule med en slagfrekvens på 4500 slag per minut vid full belastning.

Vikten ligger på 5.3 kilo och Hilti’s Aktiva Vibrations Reducerings (AVR) system ser till att vibrationsvärdet (3D) hamnar på 11m/s². Om borret skulle fastna i betongen stannar verktyget direkt.

TE 30-A36 är gjord för bygg-, anläggnings- samt stål- och metallindustrin som har efterfrågat en batteridrivet verktyg som ger dem ökad mobiliteten och produktivitet.

Nyheter

Finja Färgat murbruk återbruk tegel

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.