Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Världens första batteridrivna kombihammare

Nyheter

Världens första batteridrivna kombihammare

Världens första batteridrivna kombihammare
2013-01-25
Verktyget ger ökad mobilitet med bra slagenergi

 

 

Hilti har sammanfört två tekniska innovationer i och med lanseringen av världens första batteridrivna kombihammare tillsammans med marknadens mest kraftfulla batteri.

TE 30-A36 drivs av ett 36V 6.0ah lithium-ion batteri som laddas fullt på bara 42 minuter och som har kapacitet borra mer än 50st 16mm x 150mm hål in betong per laddning.

Den kolfria motorn ökar inte bara effektiviteten och förlänger livslängden på verktyget, den gör även att verktyget levererar en slagenergi på hela 3,6 joule med en slagfrekvens på 4500 slag per minut vid full belastning.

Vikten ligger på 5.3 kilo och Hilti’s Aktiva Vibrations Reducerings (AVR) system ser till att vibrationsvärdet (3D) hamnar på 11m/s². Om borret skulle fastna i betongen stannar verktyget direkt.

TE 30-A36 är gjord för bygg-, anläggnings- samt stål- och metallindustrin som har efterfrågat en batteridrivet verktyg som ger dem ökad mobiliteten och produktivitet.

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.