För närvarande pågår arbete med vår sökfunktion vilket kan påverka sökresultat.
  • Nyheter
  • Världens första batteridrivna kombihammare

Nyheter

Världens första batteridrivna kombihammare

Världens första batteridrivna kombihammare
Verktyget ger ökad mobilitet med bra slagenergi

 

 

Hilti har sammanfört två tekniska innovationer i och med lanseringen av världens första batteridrivna kombihammare tillsammans med marknadens mest kraftfulla batteri.

TE 30-A36 drivs av ett 36V 6.0ah lithium-ion batteri som laddas fullt på bara 42 minuter och som har kapacitet borra mer än 50st 16mm x 150mm hål in betong per laddning.

Den kolfria motorn ökar inte bara effektiviteten och förlänger livslängden på verktyget, den gör även att verktyget levererar en slagenergi på hela 3,6 joule med en slagfrekvens på 4500 slag per minut vid full belastning.

Vikten ligger på 5.3 kilo och Hilti’s Aktiva Vibrations Reducerings (AVR) system ser till att vibrationsvärdet (3D) hamnar på 11m/s². Om borret skulle fastna i betongen stannar verktyget direkt.

TE 30-A36 är gjord för bygg-, anläggnings- samt stål- och metallindustrin som har efterfrågat en batteridrivet verktyg som ger dem ökad mobiliteten och produktivitet.

Nyheter

Funktionella träningsredskap för utegym

NOORDs träningsredskap för utegym är speciellt anpassade för funktionell träning utomhus. Träningsredskapen är utformade för att använda kroppen som motstånd och kan användas för flera olika träningsformer såsom exempelvis Calisthenics, Street Workout, Crossfit, HIIT och TRX för träning av kroppens alla muskelgrupper oavsett nivå.

STEICOflex isolering av träfiber

2020-05-20
Isolering

Ängmogruppen har lanserat ett miljövänligt isoleringssystem gjort av rester från sågverk och gallring av tallskog. Ingen formaldehyd eller PMDI bindemedel används heller i produktionen.