Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Varierande förnyelsetakt bland kommunala bostadsbolag

Nyheter

Varierande förnyelsetakt bland kommunala bostadsbolag

Varierande förnyelsetakt bland kommunala bostadsbolag
Andelen bostäder från tiden 1960–1975 som rustats upp varierar kraftigt mellan landets kommunala bostadsbolag. Det visar en marknadsstudie från Industrifakta.

Bland de större och medelstora bolagen är det ungefär en tredjedel som rustat upp mindre än 20 procent av sitt bestånd från denna period. Ytterligare en tredjedel har klarat av cirka 20–50 procent. En knapp tredjedel har klarat mer än 50 procent eller är osäkra på andelen.

De största rustar mindre

Det är svårt att se något mönster när det gäller förnyelseandelar med hänsyn till orternas storlek, geografiska lägen eller marknadsrelaterade faktorer. De 25 största bostadsbolagen är dock svagt representerade i gruppen som rustat upp mer än 50 procent av det aktuella bostadsbeståndet.

 

Källa: Industrifakta, marknadsstudie "Behov och prioriteringar i rekordårens flerbostadshus"

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.