Nyheter

Vandalsäker kortläsare

Vandalsäker kortläsare
2011-11-01
Tidomat har tagit fram en ny kortläsare med ett extra kraftigt hölje som ska stå emot skadegörelse.

           
 

Tidomat har tagit fram en ny beröringsfri kortläsare som ska stå emot skadegörelse med hjälp av ett extra kraftigt hölje av aluminium.

  

Den nya beröringsfria kortläsaren är utformad för att kunna placeras i utsatta miljöer. För att stå emot skadegörelse har kortläsarens elektronik gjutits in i ett skyddande aluminiumhölje.

Lysdioder visar läget
Kortläsaren kan exempelvis indikera öppen eller spärrad dörr med hjälp av lysdioder. För att ge ett säkrare system är den även utrustad med övervakad tvåvägskommunikation.

Kan anslutas till alla system
Kortläsaren läser beröringsfria kort med avläsningsteknikerna Mifare eller EM, och är i första hand utvecklad för företagets egna system. Men den har ett kommunikationsgränssnitt som även tillåter att den ansluts till andra system.

 

 

 

Nyheter

Färgat murbruk som främjar cirkulärt byggande

En förutsättning för att kunna återanvända tegelfasader efter rivning är ett murbruk med rätt egenskaper. Finja möter nu efterfrågan på färgade murbruk för detta ändamål och har lanserat ett färgat murbruk som är speciellt avsett att användas vid murning med återbrukat tegel. Samtidigt lanserades även ett färgat murbruk för murverk som kräver hög hållfasthet gällande fogen.