Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Vandalsäker kortläsare

Vandalsäker kortläsare
2011-11-01
Tidomat har tagit fram en ny kortläsare med ett extra kraftigt hölje som ska stå emot skadegörelse.

           
 

Tidomat har tagit fram en ny beröringsfri kortläsare som ska stå emot skadegörelse med hjälp av ett extra kraftigt hölje av aluminium.

  

Den nya beröringsfria kortläsaren är utformad för att kunna placeras i utsatta miljöer. För att stå emot skadegörelse har kortläsarens elektronik gjutits in i ett skyddande aluminiumhölje.

Lysdioder visar läget
Kortläsaren kan exempelvis indikera öppen eller spärrad dörr med hjälp av lysdioder. För att ge ett säkrare system är den även utrustad med övervakad tvåvägskommunikation.

Kan anslutas till alla system
Kortläsaren läser beröringsfria kort med avläsningsteknikerna Mifare eller EM, och är i första hand utvecklad för företagets egna system. Men den har ett kommunikationsgränssnitt som även tillåter att den ansluts till andra system.

 

 

 

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.