Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Vandalsäker kortläsare

Vandalsäker kortläsare
2011-11-01
Tidomat har tagit fram en ny kortläsare med ett extra kraftigt hölje som ska stå emot skadegörelse.

           
 

Tidomat har tagit fram en ny beröringsfri kortläsare som ska stå emot skadegörelse med hjälp av ett extra kraftigt hölje av aluminium.

  

Den nya beröringsfria kortläsaren är utformad för att kunna placeras i utsatta miljöer. För att stå emot skadegörelse har kortläsarens elektronik gjutits in i ett skyddande aluminiumhölje.

Lysdioder visar läget
Kortläsaren kan exempelvis indikera öppen eller spärrad dörr med hjälp av lysdioder. För att ge ett säkrare system är den även utrustad med övervakad tvåvägskommunikation.

Kan anslutas till alla system
Kortläsaren läser beröringsfria kort med avläsningsteknikerna Mifare eller EM, och är i första hand utvecklad för företagets egna system. Men den har ett kommunikationsgränssnitt som även tillåter att den ansluts till andra system.

 

 

 

Nyheter

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

2021-01-15
Fallunderlag

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Miljöanpassade kabelskåp redo för belysning och fördelning

GARO har tagit fram kabelskåp med förmonterad utrustning för belysningsstyrning och fördelning i 18 olika färdigmonterade standardutföranden. Skåpen har ett hölje av tålig Magnelis och är främst avsedda för placering i offentliga miljöer med höga påfrestningskrav av exempelvis klimat, trafik, snöröjning, vandalisering och hundars revirmärkning.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.