Nyheter

Välj innervägg på webben

Välj innervägg på webben
Nu finns ett webbverktyg som hjälper till att välja innervägg utifrån funktionskrav och behov.

 

Gyproc lanserar webbverktyget Wall Selector som ska hjälpa projektörer, konstruktörer och byggentreprenörer att välja rätt innervägg. Innehållet är i princip detsamma som i Gyproc handbok, men här finns förvalda sökfält för funktionskrav.

Sökningar kan kombineras
Genom att kombinera olika sökbegrepp och funktionskrav ska man snabbt få fram en passande vägg. Det går bland annat att välja vägg med hänsyn till ljud- och brandkrav, ytbeklädnad och maximal vägghöjd.
Det går även att skriva ut datablad och ladda ner cad-ritningar på väggar som sökts fram.

 

Här kan du nå verktyget för fri användning på Gyprocs webbplats.

 

Nyheter

Kommunikativ videodörrklocka

Verisure utökar sitt produktsortiment för hemlarm med en smart videodörrklocka - Arlo Video Doorbell - ett digitalt dörröga med en tvåvägs mikrofon och högtalare som gör att man både kan se och tala med den som ringer på dörren även om man inte är hemma.

Byggmarknaden i Norden visade på stor motståndskraft

Trots sämre konjunktur med minskad BNP och svagare utveckling av bruttoinvesteringarna i de nordiska länderna, visade de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna på motståndskraft och i flera länder växte de till och med under 2020, det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Norden.

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

Stora regionala skillnader på byggmarknaden 2020

När de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under 2020 summeras, visar det sig att de regionala skillnaderna är stora. Bland storstadsregionerna är det Skåne som har utvecklats starkast, men sett till hela landet är det i Mellansverige som investeringarna har ökat kraftigast, det visar NAVET Analytics nya konjunkturrapport som presenteras i slutet av mars.

Bosch Allt-i-ett linjelaser Atino

Allt-i-ett linjelaser

Bosch Atino är en linjelaser med ett integrerat måttband som gör att en person, på egen hand, enkelt kan mäta ut avstånd och få till en rät linje för upphängning av krokar, hyllor och tavlor utan hjälp av en ”tredje hand”.

Högsäsong för hemma-fixare

Gör-det-själv-sektorn fortsätter gynnas

Inställda utlandsresor, färre restaurangbesök och en ökad andel arbete från hemmet gynnade byggmaterialförsäljningen under 2020. I spåren av ökad husförsäljning och kraftigt stigande priser på småhus och fritidshus följde även en ökad aktivitet i gör-det-själv-sektorn, enligt Navet Analytics.