Nyheter

Välj färgerna på webben

Välj färgerna på webben
På Skandinaviska Färginstitutets webbplats finns nu möjligheten att arbeta med en färgväljare som har NCS-systemet som grund.

       
 

Det nya verktyget för färgval, NCS Navigator, ska göra det enklare att arbeta med färger. Verktyget hjälper till med översättningar av koder mellan olika färgrymder och finns på Skandivaviska Färginstitutets webbplats.

 

 

 

NCS Navigator är ett nytt verktyg för färgval som lanserats av Skandinaviska Färginstitutet. Verktyget ska göra det enklare att arbeta med färger och finns för kostnadsfri användning på företagets webbplats. Som grund används Natural Color System (NCS) och det finns möjlighet att arbeta med både två- och tredimensionella färgrymder.

Översätter färgkoder

Med hjälp av webbapplikationen kan man välja olika färgkombinationer och se hur de passar ihop. Det är också möjligt att översätta färgkoder mellan de olika färgsystemen NCS, RGB, Lab och CMYK (bestruket eller obestruket) för tryck.

Arbetsyta för sparade färger

Verktyget har en arbetsyta där man kan spara utvalda färger och enkelt jämföra olika kombinationer. Med musen kan man dra och släppa valda färger på arbetsytan och spara dem där. Varje gång man sparar en färg visas färgens kod i alla de olika färgsystemen.

Funktion för komplementfärger

Med hjälp av vektyget går det att ta fram färgkombinationer som är baserade på en färgs vithet, svarthet eller kulörthet. Det finns även funktioner som gör det möjligt att välja komplementfärger.
Färgväljaren har engelska som språk och finns på företagets webbplats: www.ncscolour.com.

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.