Nyheter

Välj färgerna på webben

Välj färgerna på webben
På Skandinaviska Färginstitutets webbplats finns nu möjligheten att arbeta med en färgväljare som har NCS-systemet som grund.

       
 

Det nya verktyget för färgval, NCS Navigator, ska göra det enklare att arbeta med färger. Verktyget hjälper till med översättningar av koder mellan olika färgrymder och finns på Skandivaviska Färginstitutets webbplats.

 

 

 

NCS Navigator är ett nytt verktyg för färgval som lanserats av Skandinaviska Färginstitutet. Verktyget ska göra det enklare att arbeta med färger och finns för kostnadsfri användning på företagets webbplats. Som grund används Natural Color System (NCS) och det finns möjlighet att arbeta med både två- och tredimensionella färgrymder.

Översätter färgkoder

Med hjälp av webbapplikationen kan man välja olika färgkombinationer och se hur de passar ihop. Det är också möjligt att översätta färgkoder mellan de olika färgsystemen NCS, RGB, Lab och CMYK (bestruket eller obestruket) för tryck.

Arbetsyta för sparade färger

Verktyget har en arbetsyta där man kan spara utvalda färger och enkelt jämföra olika kombinationer. Med musen kan man dra och släppa valda färger på arbetsytan och spara dem där. Varje gång man sparar en färg visas färgens kod i alla de olika färgsystemen.

Funktion för komplementfärger

Med hjälp av vektyget går det att ta fram färgkombinationer som är baserade på en färgs vithet, svarthet eller kulörthet. Det finns även funktioner som gör det möjligt att välja komplementfärger.
Färgväljaren har engelska som språk och finns på företagets webbplats: www.ncscolour.com.

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

Ren roller på ett drag

Ren roller på ett drag

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.