• Nyheter
  • Vajersystem med kombinerad enkelhet och säkerhet

Nyheter

Vajersystem med kombinerad enkelhet och säkerhet

Vajersystem med kombinerad enkelhet och säkerhet
För att underlätta för takarbete har Plannja utvecklat ett nytt användarvänligt vajersystem med patentsökt fäste som säkerställer ett störningsfritt arbete. Systemet är stabilt och enkelt att fästa och påvisar en smidig hantering.

Taksäkerhetssystem används för att på ett säkert sätt kunna röra sig över tak vid till exempel besiktning, tak- och tätskiktsläggning, snörasskydd och takskottning. Men många gånger kan säkerhetskraven upplevas som försvårande med komplicerade anordningar och osäkerhet i hanteringen. Plannjas nya taksäkerhetssystem har utvecklats för att göra det enklare att arbeta på tak med uppfyllda krav helt enligt arbetsmiljöreglerna. Systemet har en kontinuerlig löpare som glider längs med hörn och fästen under passagen vilket gör att rörelsen förblir obehindrad utan att användaren ska behöva koppla om säkerhetsutrustningen från en enhet till en annan.

Systemet består av likadana fästen och har inget behov av omkoppling i övergångar. Helheten har god stabilitet, varje punkt klarar fallrörelse utan fortplantning och ingen rörelse förekommer när flera personer är kopplade till samma vajer.

Hela systemet är tillverkat av rostfritt stål vilket motverkar korrosion. Det är kompatibelt med befintliga bryggor och stegar från såväl Plannja som andra fabrikat. Vajern finns i valfri längd eller levereras på 50 eller 100 meters rullar och kan enkelt kapas efter behov.

Taksäkerhet innebär att med säkra fallskydd och fasta taksäkerhetsanordningar för tak kunna beträda och arbeta på tak. Taksäkerhet är en nödvändighet för anställda, arbetsgivare och fastighetsägare och för de som projekterar för ny- och ombyggnad.

Arbetsmiljöverket föreskriver att vid arbete på fallhöjd över 2 meter ska användaren vara kontinuerligt inkopplad med PFU (personligt fallskydds utrustning).

Systemet har en kontinuerlig löpare som glider längs med hörn och fästen
Systemet har en kontinuerlig löpare som glider längs med hörn och fästen
Hela systemet är tillverkat av rostfritt stål som motverkar korrosion oavsett miljö
Hela systemet är tillverkat av rostfritt stål som motverkar korrosion oavsett miljö
Inga extra detaljer behövs för övergångar vid krön
Inga extra detaljer behövs för övergångar vid krön

Nyheter

Pant på möbler för cirkulära affärer

Det svenska företaget Svedholm Design AB, som både designar och tillverkar möbler och inredning för offentlig miljö, har i sin strävan efter minskat klimatavtryck skapat en pantmodell på sina egna möbler. De produkter som kunden inte längre använder tar Svedholms tillbaka mot en pant, fräschas upp och säljs vidare som refurbished/renoverade produkter med en förnyad garanti på 2 år.

Följsamt förband vid storm och jordskalv

2023-03-16
Byggbeslag

Det italienska företaget Rotho Blaas lanserar ALUMEGA - en koppling för pelar- och balkanslutning som tillåter fri rotation i bägge ändarna av träbalken. Vid jordbävning eller kraftig vind följer anslutningen pelarrotationen vilket bevarar skjuvmotståndet för gravitationsbelastningar från golvet och därmed minskar strukturella skador.

EcoCocon naturnära panelsystem av halm

Naturnära panelsystem av halm

Slovakiska EcoCocon tillverkar ett väggsystem med högisolerande paneler tillverkade av 98 procent naturliga och förnybara material. Halmisoleringen absorberar CO₂ under tillväxtfasen och den höga kiseldioxidhalten fungerar som ett naturligt brandskyddsmedel. Resultatet är kollagrande väggpanelsystem för sund inomhusluft utan avsöndring av skadliga substanser, stor akustisk och termisk komfort som samtidigt uppfyller passivhusstandard.

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbent av torvfiber

Ljudabsorbenten Sound Of Silence från Okko Design är en akustisk väggpanel med eget konstnärligt uttryck designad av Ingegerd Råman. Panelerna är tillverkade av torvfiber som hämtas direkt från naturen med goda ljudabsorberande egenskaper.

Nya träprodukter av återvunnet KL-trä

2023-03-14
Limträ

Det svenska företaget MoreWood har väckt idén med vidareförädling helt uteslutande av återvunnet KL-trä från befintliga byggnadsprojekt. Genom att ta vara på redan skapade resurser får företaget ut det mesta av dem för att tillverka nya produkter som kan användas om igen.

Möbler för utomhuskontoret - The Bug, Fotograf Robert Johansson

Möbler för utomhuskontoret

Att som kontorsarbetare sitta inne en solig dag och längta ut kan de flesta känna igen sig i. Lovisa of Sweden har löst det genom att skapa väderskyddande och ljuddämpande kontorsmöbler av svenskt trä och återvunnet stål för placering utomhus.