Nyheter

Vajer för smidigare takarbete

Vajer för smidigare takarbete
Av tradition används takbryggans fästen som förankringspunkter vid takarbeten. Tillvägagångssättet medför dock ständig omkoppling med några meters mellanrum, vilket både är krångligt och tidskrävande. Att i stället jobba med vajersystem är mycket smidigare eftersom det efter installation kan användas som en permanent taksäkerhetslösning. AIO fallskyddssystem är en av flera nya lösningar som finns på den svenska marknaden.

Systemet inkluderar en löpsko som glider med vajern eller skenan och passerar lätt stödpunkter och hörn, vilket betyder att det går att arbeta obehindrat över hela taket, utan att behöva koppla om sig. Lösningen kan användas av fyra personer samtidigt. Fallskyddssystem kan anpassas för en mängd olika underlag. 

Fallskyddssystemet erbjuder fulll rörelsefrihet längs båda sidor av livlinan systemet utan att koppla loss. Kabeln hålls på plats med kostant fjäderspänning, så det inte blir något slack i den. Eftersom det är ett fast system går det lätt att inspektera för den som är ansvarig för taksäkerheten. 

AIO är möjligt att använda i ett åskskyddssystem och är testad och godkänd enligt CE EN 795, EN62305 (klass 1-4).

Skrivet av Malena Beijer

AIO Fallskyddssystem
AIO Fallskyddssystem

Nyheter

Svensk Byggtjänst uppgraderar webbplatsen

Vi uppgraderar

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.