Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Vajer för smidigare takarbete

Vajer för smidigare takarbete
Av tradition används takbryggans fästen som förankringspunkter vid takarbeten. Tillvägagångssättet medför dock ständig omkoppling med några meters mellanrum, vilket både är krångligt och tidskrävande. Att i stället jobba med vajersystem är mycket smidigare eftersom det efter installation kan användas som en permanent taksäkerhetslösning. AIO fallskyddssystem är en av flera nya lösningar som finns på den svenska marknaden.

Systemet inkluderar en löpsko som glider med vajern eller skenan och passerar lätt stödpunkter och hörn, vilket betyder att det går att arbeta obehindrat över hela taket, utan att behöva koppla om sig. Lösningen kan användas av fyra personer samtidigt. Fallskyddssystem kan anpassas för en mängd olika underlag. 

Fallskyddssystemet erbjuder fulll rörelsefrihet längs båda sidor av livlinan systemet utan att koppla loss. Kabeln hålls på plats med kostant fjäderspänning, så det inte blir något slack i den. Eftersom det är ett fast system går det lätt att inspektera för den som är ansvarig för taksäkerheten. 

AIO är möjligt att använda i ett åskskyddssystem och är testad och godkänd enligt CE EN 795, EN62305 (klass 1-4).

Skrivet av Malena Beijer

AIO Fallskyddssystem
AIO Fallskyddssystem

Nyheter

Utegym för stadsmiljöer

Smekab Citylife har utökat sin produktportfölj med City Art Gym, ett utegym med träningsredskap utformade som konstnärliga skulpturer. Utegymmet är speciellt anpassat för offentliga miljöer där ett vanligt utegym inte passar eller ryms, t ex i stadsmiljöer, torg, innergårdar eller skolgårdar.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.