Nyheter

Vajer för smidigare takarbete

Vajer för smidigare takarbete
Av tradition används takbryggans fästen som förankringspunkter vid takarbeten. Tillvägagångssättet medför dock ständig omkoppling med några meters mellanrum, vilket både är krångligt och tidskrävande. Att i stället jobba med vajersystem är mycket smidigare eftersom det efter installation kan användas som en permanent taksäkerhetslösning. AIO fallskyddssystem är en av flera nya lösningar som finns på den svenska marknaden.

Systemet inkluderar en löpsko som glider med vajern eller skenan och passerar lätt stödpunkter och hörn, vilket betyder att det går att arbeta obehindrat över hela taket, utan att behöva koppla om sig. Lösningen kan användas av fyra personer samtidigt. Fallskyddssystem kan anpassas för en mängd olika underlag. 

Fallskyddssystemet erbjuder fulll rörelsefrihet längs båda sidor av livlinan systemet utan att koppla loss. Kabeln hålls på plats med kostant fjäderspänning, så det inte blir något slack i den. Eftersom det är ett fast system går det lätt att inspektera för den som är ansvarig för taksäkerheten. 

AIO är möjligt att använda i ett åskskyddssystem och är testad och godkänd enligt CE EN 795, EN62305 (klass 1-4).

Skrivet av Malena Beijer

AIO Fallskyddssystem
AIO Fallskyddssystem

Nyheter

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

2022-11-15
Nödbelysning

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter

Fastighetsbolagen tror på ökat underhåll av fastigheter under 2023 – men energipriserna och räntorna kommer att spela en avgörande roll

Byggnadsunderhållet omfattar en betydande del av investeringarna i fastigheter i Sverige och utgör en viktig del av byggsektorn. För att prognosticera hur investeringarna i underhåll kommer att utvecklas framöver, intervjuar affärskonsulterna Navet AB regelbundet 100 större fastighetsbolag och fastighetsägare, varav hälften är allmännyttiga bostadsföretag.

X-Fog PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

PFAS-fria brandsläckare ersätter skum

GPBM Nordic har, med varumärket CGS, tagit fram X-Fog, en brandsläckare med PFAS- och tensidfritt släckmedel för klass A bränder i organiska material som trä, textil och papper. Det vätskebaserade släckmedlet ersätter skumbrandsläckare, har upp till fyra gånger bättre släckeffekt än vatten samt fungerar både släckande och impregnerande.

Kanalplast för enkel montering

Kanalplast för återbruk

Kanalplast Coverboard från Tebo är ett tålig och lättviktigt skydd anpassat för att täcka in ytor som golv och väggar vid både nybyggnation och renoveringsarbete.