Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Vajer för smidigare takarbete

Vajer för smidigare takarbete
Av tradition används takbryggans fästen som förankringspunkter vid takarbeten. Tillvägagångssättet medför dock ständig omkoppling med några meters mellanrum, vilket både är krångligt och tidskrävande. Att i stället jobba med vajersystem är mycket smidigare eftersom det efter installation kan användas som en permanent taksäkerhetslösning. AIO fallskyddssystem är en av flera nya lösningar som finns på den svenska marknaden.

Systemet inkluderar en löpsko som glider med vajern eller skenan och passerar lätt stödpunkter och hörn, vilket betyder att det går att arbeta obehindrat över hela taket, utan att behöva koppla om sig. Lösningen kan användas av fyra personer samtidigt. Fallskyddssystem kan anpassas för en mängd olika underlag. 

Fallskyddssystemet erbjuder fulll rörelsefrihet längs båda sidor av livlinan systemet utan att koppla loss. Kabeln hålls på plats med kostant fjäderspänning, så det inte blir något slack i den. Eftersom det är ett fast system går det lätt att inspektera för den som är ansvarig för taksäkerheten. 

AIO är möjligt att använda i ett åskskyddssystem och är testad och godkänd enligt CE EN 795, EN62305 (klass 1-4).

Skrivet av Malena Beijer

AIO Fallskyddssystem
AIO Fallskyddssystem

Nyheter

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

2021-01-18
Plastfolie

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

Summering 2020 - Många olikheter med tidigare ekonomiska kriser

NAVET Analytics, som arbetar med löpande omvärldsanalyser och konjunkturbevakning med fokus på bygg- och fastighetsmarknaden, reflekterar kring krisåret 2020 och effekterna när det gäller investeringar och marknadsförutsättningar. På många sätt skilde sig utvecklingen på bygg- och fastighetsmarknaden jämfört med tidigare ekonomiska kriser och det går att hitta förklaringar i såväl krisens ursprung som vilka kundgrupper krisen främst berör.