Nyheter

Vägguttag med USB-laddningsportar

Schneider Electrics vägguttag i serien Exxact med USB-laddningsportar
Schneider Electrics vägguttag i serien Exxact finns med en eller två uttagsbrunnar och två USB-uttag Typ A och Typ C för totalt max. 15 W. USB-uttagen kan ladda upp till två stycken mobiltelefoner, surfplattor, MP3-spelare eller laptops åt gången.

De flesta har väl sprungit runt hemma och letat efter den där lilla lösa stickkontakten som man behöver för att ladda sin mobil eller padda? Nu finns ett 2-vägsuttag med USB-uttag typ A och C i Schneiders apparatserie Exxact som är avsett för infälld montering i apparatdosa c/c 60 mm inomhus (IP20). Uttagen är försedda med LED-lampor i orange färg som indikerar USB-portarnas pågående laddningsstatus för den/de anslutna enheten/-erna. När ansluten enhet är fulladdad släcks lysdioden.

Vägguttaget är 2-vägs, petskyddat och jordat 16A med ett USB-uttag 2,4A för Typ A och ett max 3A för typ C och följer den nya standarden för USB-kablar och kontakter*. Uttagen har två neutrala överkopplingsklämmor och snabbanslutning.

Vid anslutning av produkten till elnätet är eluttagen och USB-uttagen spänningssatta.

Kåporna och ramarna finns i kulörerna Vit, Antracit och Metallic.

* Ny svensk elstandard - SS-IEC 60884-3-1 - Stickproppar och uttag för allmänbruk - Del 3-1: Särskilda fordringar på uttag med integrerat USB-uttag.


Artikeln är skriven av Helena Bengtsson

Vägguttag med två USB-uttag Typ A och Typ C som laddar mobiler och surfplattor, Antracit
Vägguttag med två USB-uttag Typ A och Typ C som laddar mobiler och surfplattor, Antracit
Vägguttag, Exxact, Primo, 2-vägs, jordat, infälld, USB, 2 utgångar, 3,0A, Typ A + C, snabbanslutning, Vit
Vägguttag, Exxact, Primo, 2-vägs, jordat, infälld, USB, 2 utgångar, 3,0A, Typ A + C, snabbanslutning, Vit
Schneider Electrics Exxact vägguttag med överkopplingsklämma och snabbanslutning
Schneider Electrics Exxact vägguttag med överkopplingsklämma och snabbanslutning

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.