Nyheter

Väggscanner med hög noggrannhet

Väggscanner med hög noggrannhet
Makita DWD181 är en ny batteridriven väggscanner med hög noggrannhet som kan visa tre detekteringsresultat på delad skärm.

Väggscannern DWD181 visar objektets position och djup i fullfärg på en 4,1 tums LCD-skärm med bakgrundsbelysning.

Beroende på väggytans material kan olika lägen ställas in på väggscannern; Torrbetong, Våtbetong, Delningsläge samt Radarvy.

Två detekteringslägen finns:
Singeldetekteringsläge. Kan upptäcka linjära objekt i betong som armeringsjärn.
Multidetekteringsläge. Kan även detektera diagonalt böjda föremål i betong som kombinerade kanaler eller flexibla plaströr.

Tekniska egenskaper
Spänning: 18 V
Noggrannhet: +/- 5 mm
Användningstemperatur: -10 till +40 °C
Skyddsklass (IP): IP 54
Mått (L × B × H): 306 × 118 × 124 mm
Vikt med standardbatteri: 1,0–1,7 kg.

Skriven av Anna Göth 

Nyheter

Kemikaliefritt reningsverk

Mälaren är ett kemikalie- och tillsatsfritt minireningsverk anpassat för enskilda hushåll framtaget av Godkända Avlopp i Sverige AB. Reningsverket är baserat på bio-P*, en biologisk reningsprocess som avskiljer fosfor från avloppsvattnet och är godkänt att placeras i alla miljöer i Sverige, även dom med de högsta reningskraven.

Bred nedgång för det offentliga husbyggandet

I affärskonsulterna Navets senaste konjunkturrapport, som bl a analyserar utvecklingen för de påbörjade husbyggnadsinvesteringarna under första halvåret i år, kan man notera att byggandet inom flera sektorer bromsar in. När det gäller ny- och ombyggnadsinvesteringarna inom offentlig sektor sker det en bred nedgång.

Ergonomisk taklastare underlättar tunga lyft

Att lasta tunga saker som stegar och virke på biltak är ofta ett krävande arbetsmoment för många hantverkare och andra i fysiskt tunga yrken, med rörelser och laster som kan riskerar skador och onödig värk i kroppen. Maksimera har utvecklat en taklastare med funktioner som underlättar både ergonomiskt och bidrar till säkrare transporter.

MarinaLightunit visar vattenvägen till räddningsstegen

Solceller visar vattenvägen till räddningsstegen

Fristad Plast har i snart 50 år tillverkat Trygg-Hansas klassiska röd/vita livbojar. Nu lanserar de, under varumärket Rescue Life 247, solcellslampan MarinaLightunit speciellt utformad att belysa fasta räddningsstegar i marina miljöer under dygnets mörka timmar.