Vi utför underhåll av Byggkatalogen.se vilket kan påverka sökresultatet. Vi beklagar störningen och hoppas det ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Väggfärger som förbättrar inomhusluften

Nyheter

Väggfärger som förbättrar inomhusluften

Väggfärger som förbättrar inomhusluften
Tikkurila Sverige AB lanserar två vattenburna, helmatta inomhusfärger med luftrenande egenskaper under sina två varumärken Alcro och Beckers. Mängden formaldehyd i inomhusluften beräknas minska med upp till 40 procent redan efter 60 minuter och effekten ska sedan hålla i sig i upp till 6 år.

Väggfärgerna heter Mood Air Wall från Beckers och ad.seren från Alcro. De kan användas som grund- och täckfärg och har en helmatt yta (glans 3) som är både tvätt- och avtorkningsbar. För att färgerna ska bibehålla sin luftrenande funktion får de inte övermålas med annan väggfärg.

Det som ger färgerna de luftrenande egenskaperna är ett bindemedel som ”fångar upp” det flyktiga ämnet formaldehyd i inomhusluften. Formaldehyd används som utgångsmaterial i flera olika industriprocesser och finns överallt i vår omgivningsmiljö genom bland annat exponering av konserveringsmedel, textilier, trä- och pappersprodukter men bildas även vid förbränning såsom exempelvis bilavgaser, cigarettrök och stekos.

Både Beckers Mood Air Wall och Alcros ad.seren är certifierade med M1 och Eurofins Indoor Air Gold (dvs färgena uppfyller de hårdaste kraven när det kommer till lukt och emission av flyktiga ämnen i inomhusluften), är miljömärkta med Svanen och rekommenderade av Astma- och Allergiförbundet.

Alcro ad.seren lanseras i en limited edition-utgåva i samarbete med konstnären Emilia Ilke, som har formgivit färgburken.

Väggfärger som förbättrar inomhusluften - ad.seren från Alcro Färg
Väggfärger som förbättrar inomhusluften - ad.seren från Alcro Färg
Alcro ad.seren renar inomhusluften från formaldehyd
Alcro ad.seren renar inomhusluften från formaldehyd
Beckers väggfärg Mood Air Wall har luftrenande egenskaper
Beckers väggfärg Mood Air Wall har luftrenande egenskaper

Nyheter

Kombinationsbruk med permanent kolsänka

2023-02-01
Murbruk

Finja Betongs gröna Eco-linje utökas nu med ytterligare en byggprodukt - Mur- & Putsbruk B ECO, ett torrbruk med en inbyggd och livslång kolsänka i form av biokol som motverkar ökande halter av koldioxid i atmosfären.

Kraftfullt grepp med Carbonhand®

Personer som drabbas av nedsatt handfunktion får ofta svårt att fortsätta utföra sitt arbete på ett självständigt sätt efter en rehabilitering. Bioservo har därför utvecklat ett nytt hjälpmedel med den kraftförstärkande handsken Carbonhand®.

Murblock Bas ECO oisolerat lättklinkerblock med inbyggt biokol

Lättklinkerblock med inbyggd kolsänka

Finja Betong fortsätter att producera klimatpositiva byggprodukter i sin gröna Eco-linje. Nu senast lanserades det spårade lättklinkerblocket Murblock Bas ECO med en permanent CO₂-sänka* i form av biokol som varar hela produktens livstid.