Nyheter

Väggblock för snabb montering

Väggblock för snabb montering
Från Flex Systemväggar kommer färdigmonterade väggblock som ska ersätta platsbyggda gipsväggar.

 

 

 

 

 

Flex Blockvägg är ett patenterat väggelement som genom enklare

montering ska ersätta traditionella platsbyggda gipsväggar.

 

Flex Blockvägg är väggelement, av gipsskivor på träregelstomme, som levereras måttanpassade för det utrymme där de ska monteras. För att blocken ska kunna monteras snabbt är de tillverkade med spont för enkel limfogning.

Snabbare montering
Enligt Flex Systemväggar kan montering av väggar göras på en tredjedel av tiden jämfört med platsbyggda väggar. Andra fördelar ska vara att ingen spackelremsa behövs mellan blocken och att det blir mindre spill.
Montering mot tak och golv görs med vinkelbeslag av stål.

Valfri höjd på blocken
Blockens modulbredd är 900 millimeter med höjd enligt beställning.
Vertikala reglar är 40x70 och horisontella reglar 34x70 millimeter. Gipsskivorna är 13 millimeter tjocka och har rak kant.

 

Nyheter

Trevlig sommar!

2019-07-02
Byggkatalogen

Byggkatalogen tar nu en paus från nyhetsrapporteringen och önskar en riktigt trevlig sommar! I augusti är vi tillbaka med nya aktuella produktnyheter.

Detaljhandelns byggande faller

I sin kommande konjunkturrapport, Marknadstrender Bygg, redovisar Navet Analytics AB, tidigare Industrifakta, utvecklingen för första kvartalets byggande och underhåll inom bostäder och lokaler.

Utekranar för varma sommardagar

Utekranar för varma sommardagar

Mora Armatur har lanserat två vattenkranar speciellt avsedda för utekök och som enkelt kopplas till en trädgårdsslang. Utekranarna består av sammanfogade rördelar och i serien ingår även uteduschar i samma design.

Utomhusfärg med lång livslängd

DEMIDEKK Infinity är en ny smutsavvisande, utomhusfärg från Jotun med längre glans- och kulörhållbarhet än företagets tidigare utomhusfärger och som ger huset skydd under lång tid. Den kan användas för målning av nytt eller behandlat trä utomhus, exempelvis fasader, men kan även användas på detaljer av plast eller metall.

Automatisk cykelpump utan el

Automatisk cykelpump utan el

Smekab Citylife har lanserat en ny automatisk cykelpump vid namn CANAIR. Cykelpumpen drivs av kvävgas och behöver därför ingen elanslutning vilket gör den mycket flexibel och lättplacerad vid exempelvis cykelparkeringar, resecentrum eller längs cykelvägar.