Nyheter

Väggblock för snabb montering

Väggblock för snabb montering
Från Flex Systemväggar kommer färdigmonterade väggblock som ska ersätta platsbyggda gipsväggar.

 

 

 

 

 

Flex Blockvägg är ett patenterat väggelement som genom enklare

montering ska ersätta traditionella platsbyggda gipsväggar.

 

Flex Blockvägg är väggelement, av gipsskivor på träregelstomme, som levereras måttanpassade för det utrymme där de ska monteras. För att blocken ska kunna monteras snabbt är de tillverkade med spont för enkel limfogning.

Snabbare montering
Enligt Flex Systemväggar kan montering av väggar göras på en tredjedel av tiden jämfört med platsbyggda väggar. Andra fördelar ska vara att ingen spackelremsa behövs mellan blocken och att det blir mindre spill.
Montering mot tak och golv görs med vinkelbeslag av stål.

Valfri höjd på blocken
Blockens modulbredd är 900 millimeter med höjd enligt beställning.
Vertikala reglar är 40x70 och horisontella reglar 34x70 millimeter. Gipsskivorna är 13 millimeter tjocka och har rak kant.

 

Nyheter

Världens första skyddshjälm med MIPS

MIPS är en hjälmintegrerad teknik som tillåter att hjälmen, vid ett fall eller slag, kan rotera i förhållande till huvudet och på så sätt skydda hjärnan från rotationsskador. MIPS finns sedan tidigare i bland annat skid- och cykelhjälmar men nu är Guardio Safety först i världen med att lansera en skyddshjälm med MIPS för användning inom bygg- och industribranschen.

Panel skapad av gran och polymerer

2019-05-17
Skivor

WoodPlastic har tidigare bara tillverkat trall, men har nu även en väggpanel i sitt sortiment. Kompositbrädor gjorda av trä och HDPE-polymerer som passar för för huset, attefallshuset, friggeboden, vindskyddet eller annan avskärmning som utsätts för väder och vind.

Hållbart fallskydd av kork

Hållbart fallskydd av kork

Corkeen Play är en ny fallskyddsbeläggning från Nordic Surface som är baserad på kork från korkekar och som är naturligt fri från gifter, mikroplaster och hormonstörande ämnen.

Friskluftsventil med bullerdämpning

Friskluftsventil med bullerdämpning

Trafikverket behövde en bullerdämpande friskluftventil med hög ljudreduktion och tillräckligt högt flöde när de bullerskyddar bostäder i närheten av bland annat järnvägar. HIAK fick uppdraget att utveckla denna ljuddämpande ventil som nu finns på marknaden.

Flexibel Lekplatslösning

Flexibel Lekplatslösning

CADO har utvecklat en ny typ av lekplatslösning som gör det enkelt att förändra lekplatser och idrottsplatser i takt med att behovet i området förändras. Systemet, vid namn Click & Play, gör det enkelt att byta ut ett lekredskap till ett nytt som förankras i befintligt fundament och underlag. Det gamla lekredskapet kan i sin tur användas på ett annat område.