Nyheter

Väggblock för snabb montering

Väggblock för snabb montering
Från Flex Systemväggar kommer färdigmonterade väggblock som ska ersätta platsbyggda gipsväggar.

 

 

 

 

 

Flex Blockvägg är ett patenterat väggelement som genom enklare

montering ska ersätta traditionella platsbyggda gipsväggar.

 

Flex Blockvägg är väggelement, av gipsskivor på träregelstomme, som levereras måttanpassade för det utrymme där de ska monteras. För att blocken ska kunna monteras snabbt är de tillverkade med spont för enkel limfogning.

Snabbare montering
Enligt Flex Systemväggar kan montering av väggar göras på en tredjedel av tiden jämfört med platsbyggda väggar. Andra fördelar ska vara att ingen spackelremsa behövs mellan blocken och att det blir mindre spill.
Montering mot tak och golv görs med vinkelbeslag av stål.

Valfri höjd på blocken
Blockens modulbredd är 900 millimeter med höjd enligt beställning.
Vertikala reglar är 40x70 och horisontella reglar 34x70 millimeter. Gipsskivorna är 13 millimeter tjocka och har rak kant.

 

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.