• Nyheter
  • Väggarmatur med två ljusöppningar

Nyheter

Väggarmatur med två ljusöppningar

Väggarmatur med två ljusöppningar
Maxel Belysning AB lanserar en ny aluminiumarmatur för fasadbelysning i både privat och offentlig miljö.

       
 

Basel är en ny aluminiumarmatur med lysdioder som är avsedd för fasadbelysning. Här har armaturen två ljusöppningar men den finns även med en öppning.

  

Väggarmaturen Basel är tillverkad av aluminium och uppges ha en tålig konstruktion som ger en tillförlitlig belysning under lång tid. Armaturen finns i två olika utföranden, med en eller två ljusöppningar. Varje ljusöppning är bestyckad med tre lysdioder på 1,2 watt. Armaturen är även försedd med inbyggt driftdon.

Lång livslängd

Armaturens livslängd uppges till 50 000 timmar med minst 70 procent av ljusflödet kvar. Ljusstyrkan är 1 100 candela och ljuset har en spridningsvinkel på 24 grader. Armaturen ger färgtemperaturen 3 000 kelvin och kapslingsklassen är IP65.

 

 

Nyheter

Luftrenare som chockar virus

Det finska företaget Genano Oy har en patenterad reningsteknologi som bygger på en kraftfull elektronisk luftrening som bland annat avdödar luftburna mikrober, som virus, bakterier och mögelsporer, från inomhusluften genom 25 000 volts elstötar.

Koldioxidneutral isoleringsskiva

2021-05-10
Mineralull

Paroc har lanserat en ny koldioxidneutral isoleringsskiva där tillverkningstekniken och en hög andel återvunnen stenull leder till kraftigt minskade koldioxidutsläpp i tillverkningsskedet. Resterande CO₂-utsläpp kompenseras via ett verifierat utsläppningsminskningsprogram.

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.