Nyheter

Väggabsorbent för vårdlokaler

Väggabsorbent för vårdlokaler
Ecophons nya ljudabsorberande väggpanel Hygiene Performance Care Wall uppfyller sjukvårdens krav på hygien och skapar en lugnare och tystare miljö för personal och patienter i sjukhusmiljöer.

Hygiene Performance Care Wall väggabsorbenter är tillverkade av glasull och är särskilt utformade för användning i sjukhusmiljöer. De är enkla att rengöra och tål vanliga rengöringsmedel och desinfektionsmedel, även rengöring med väteperoxidånga.
Väggabsorbenterna är lågemitterande och resistenta mot mögel och bakterier. De uppfyller högsta ljudabsorptionsklass A och kombineras med fördel med ljudabsorberande undertak.

Den synliga ytan har ytskikt Akutex™ HS. Kanter är primade.

I systemet ingår Connect Thinline-profil. Bärprofilen är tillverkad av aluminium och finns i vitt eller två olika nyanser av grått.

Panelerna är återvinningsbara och innehåller upp till 70 % återvunnet glas.

Mått
Bredd: 1 200 mm.
Längd: 2 700 mm.
Tjocklek: 40 mm.

Skriven av Anna Göth

Hygiene Performance Care Wall väggabsorbent
Hygiene Performance Care Wall väggabsorbent
Hygiene Performance Care Wall med Connect Thinline-profil
Hygiene Performance Care Wall med Connect Thinline-profil

Nyheter

Lysande ljudabsorbent

Den runda, ljudabsorberande takpanelen Sound Off Cirkel från Götessons Industri AB är tillverkad av delvis av återvunnet och kemikaliefritt material och är avsedd för ljud i de övre frekvenserna (500 Hz och högre) så som exempelvis telefonsignaler och röster. Absorbenten finns med eller utan integrerade LED-lampor.

Alimak STS 300 lådor lastas med ställningsmaterial och lossas först när de hissats upp

Säkert system för ställningsbyggare

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Heltäckande golvlimssortiment

2021-12-03
Lim

Bostik har uppdaterat sitt golvlimssortiment och tagit fram en serie produkter avsedda att förenkla och förbättra limning av golv. I det nya golvlimssortimentet One Floor Range ingår elva produkter som tillsammans är heltäckande för de flesta behov av golvlimningar.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.