Vi utökar databasen med fler företag, under tiden kan vissa funktioner påverkas. Vi hoppas detta ska påverka dig så lite som möjligt!

Nyheter

Väggabsorbent för vårdlokaler

Väggabsorbent för vårdlokaler
Ecophons nya ljudabsorberande väggpanel Hygiene Performance Care Wall uppfyller sjukvårdens krav på hygien och skapar en lugnare och tystare miljö för personal och patienter i sjukhusmiljöer.

Hygiene Performance Care Wall väggabsorbenter är tillverkade av glasull och är särskilt utformade för användning i sjukhusmiljöer. De är enkla att rengöra och tål vanliga rengöringsmedel och desinfektionsmedel, även rengöring med väteperoxidånga.
Väggabsorbenterna är lågemitterande och resistenta mot mögel och bakterier. De uppfyller högsta ljudabsorptionsklass A och kombineras med fördel med ljudabsorberande undertak.

Den synliga ytan har ytskikt Akutex™ HS. Kanter är primade.

I systemet ingår Connect Thinline-profil. Bärprofilen är tillverkad av aluminium och finns i vitt eller två olika nyanser av grått.

Panelerna är återvinningsbara och innehåller upp till 70 % återvunnet glas.

Mått
Bredd: 1 200 mm.
Längd: 2 700 mm.
Tjocklek: 40 mm.

Skriven av Anna Göth

Hygiene Performance Care Wall väggabsorbent
Hygiene Performance Care Wall väggabsorbent
Hygiene Performance Care Wall med Connect Thinline-profil
Hygiene Performance Care Wall med Connect Thinline-profil

Nyheter

Skåne i topp bland storstadslänen när det gäller husbyggnadsinvesteringar

I Skåne bedöms den samlade volymen påbörjade husbyggnadsinvesteringar för 2020 att landa strax över 2019 års volym. Det kan jämföras med de andra storstadslänen, Stockholm och Västra Götaland, där husbyggnadsinvesteringarna bedöms ha minskat med ca 3 respektive 10 procent. Det visar NAVET Analytics senaste konjunkturrapport för Sveriges byggmarknad, som levereras en gång i kvartalet.

Tydlig tillträdeskontroll för offentliga lokaler

Stora samhällsutmaningar råder fortfarande gällande rekommendationerna kring social distansering under Coronapandemin. Som ett komplement till det personliga ansvaret har Avancerad Entré Teknik lanserat ett tillträdessystem för kontroll av in- och utpassering som stämmer av den totala kapaciteten för ett specifikt utrymme.

Nya blandarfästen anpassade för nya branschregler

Under våren kommer Mora Armatur löpande lansera nya blandarfästen och anslutningskopplingar som är anpassade efter de nya Branschreglerna för säker vatteninstallation som började gälla den 1 januari 2021. Produkterna kommer i samband med uppdateringen även få en ny stilren och sober design som kommer finnas i sex olika nyanser.

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Byggbranschens första växtbaserade luft- och ångspärr

Som ett initiativ till att minska sin miljöpåverkan har T-Emballage Bygg tagit fram en luft- och ångspärrande byggfolie av växtbaserat material, T-Tät Standard BIO. Materialet I’m green™ Polyeten används redan utbrett i ett antal andra branscher och T-Emballage Bygg är nu först ut i byggbranschen.

Ecosafe fallskydd Björns trädgård

Giftfritt, tillgänglighetsanpassat fallskydd

ECOSAFE² är ett svenskutvecklat fallskydd för lekplatser, skolgårdar m m som är både tillgänglighetsanpassat och fritt från farliga kemikalier. Fallskyddet är bedömt av Byggvarubedömningen och Sunda Hus samt listat i Svanens Husproduktportal, vilket gör att det kan användas vid Svanenmärkt byggande.