Nyheter

Vädertålig putsfärg

Vädertålig putsfärg
Alcro Tillit är en ny vädertålig putsfärg speciellt utvecklad för vårt svenska klimat med kraftiga vädervariationer beroende på säsong.

Täckfärgen kan användas för målning på puts och betong utomhus och har samma torktid oavsett varmt eller kallt väder. Färgen har ett mycket tidigt regnmotstånd och klarar en rejäl regnskur även tätt inpå målningen. Alcro har låtit utföra tester som visar på att med 1 minuts artificiellt regn vid 30 minuters torktid i 23 grader så sitter Alcro Tillit kvar medan standard-putsfärger till stora delar har regnat bort. Den klarar temperaturer på mellan 2 och 35 grader och har samma torktid vid 5 grader som vid 25.

Namnet Tillit är inspirerat av bergarten Tillit som har uppstått genom olika klimatförändringar från nedisning till varmt klimat. Färgen är en del i Alcros sortiment av putsprodukter som även de är döpta efter bergarter, som Granit och Kalk. Förpackningen är utformad med en ny stram och enkel design i skandinavisk stil med relevant, enkel och tydlig information om produkten.

Alcro Tillit kommer finnas i handeln från vecka 19.

Skriven av Anna Göth

Alcro Tillit Vädertålig putsfärg
Alcro Tillit Vädertålig putsfärg

Nyheter

Mobila pumpar som förflyttar stora vattenmassor

Etebra lanserar nu mobila och traktordrivna pumpar från den italienska leverantören Veneroni. Pumparna kan flytta vatten från kanaler för bevattning av jordbruksmark men även pumpa bort vatten vid översvämningar både inom jordbruket och i tätorter där det kan bli allvarliga konsekvenser när infrastrukturen blir drabbad.

Graco GX FF Cordless lackerar och målar i upp till 23 timmar på ett batteri

Batteridriven och bärbar färgspruta

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.