Nyheter

Vädertålig putsfärg

Vädertålig putsfärg
Alcro Tillit är en ny vädertålig putsfärg speciellt utvecklad för vårt svenska klimat med kraftiga vädervariationer beroende på säsong.

Täckfärgen kan användas för målning på puts och betong utomhus och har samma torktid oavsett varmt eller kallt väder. Färgen har ett mycket tidigt regnmotstånd och klarar en rejäl regnskur även tätt inpå målningen. Alcro har låtit utföra tester som visar på att med 1 minuts artificiellt regn vid 30 minuters torktid i 23 grader så sitter Alcro Tillit kvar medan standard-putsfärger till stora delar har regnat bort. Den klarar temperaturer på mellan 2 och 35 grader och har samma torktid vid 5 grader som vid 25.

Namnet Tillit är inspirerat av bergarten Tillit som har uppstått genom olika klimatförändringar från nedisning till varmt klimat. Färgen är en del i Alcros sortiment av putsprodukter som även de är döpta efter bergarter, som Granit och Kalk. Förpackningen är utformad med en ny stram och enkel design i skandinavisk stil med relevant, enkel och tydlig information om produkten.

Alcro Tillit kommer finnas i handeln från vecka 19.

Skriven av Anna Göth

Alcro Tillit Vädertålig putsfärg
Alcro Tillit Vädertålig putsfärg

Nyheter

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bihotell för en hållbar stadsmiljö

Bee Block© framtagen av BEE URBAN, är en installation för solitära bin som letar sina boplatser. Bihotellet är tillverkat av ek och är tänkt att placeras i urban miljö för att bidra till en mer hållbar stadsmiljö. Stor vikt är lagd vid hantverket för en mer hållbar produkt över tid.