Nyheter

Väderskydd med solceller

Väderskydd med solceller
Sunlight är ett nytt väderskydd från Cyklos som har inbyggda solceller och kan användas som cykeltak eller tak över laddningsstationer för elbilar, sittbänkar, väntplatser eller på andra platser i offentlig utemiljö.

Väderskyddet har en integrerad solcellsanläggning där solceller och belysning skyddas av täckplåtar för bästa vandalskydd och för att ge en ren design. Väderskyddet kan användas som cykeltak samt som tak över t ex laddstationer för elbilar, sittbänkar, väntplatser eller på andra platser i offentliga utemiljöer. Det finns också i ett utförande utan solcellsanläggning, LIGHT.

Väderskyddet har takbeläggning av UV-beständig polykarbonat (PC) i kulören grårök. Stolpar och takstomme är tillverkat av varmförzinkat stål, pulverlackerat i valfri RAL-färg (som standard i svart RAL 9005). Taklister och hängränna av rostfritt stål.

För att underlätta för framkomligheten saknar taket ytterstolpar. 

Väderskyddet finns i både enkel- och dubbelsidigt utförande. I dubbelsidigt utförande sätts taken rygg-mot-rygg. Det finns i två höjder och som standard med c/c 4 m mellan stolparna, även andra c/c-mått finns för specialbeställning.

Taket kan med fördel användas tillsammans med företagets cykelställ DELTA men kan även användas tillsammans med andra cykelställ eller cykelpollare.

Som tillval finns LED-belysning och anpassad hängränna samt anpassat betongfundament.

Skriven av Anna Göth

Sunlight
Sunlight
Väderskydd med solceller
Väderskydd med solceller

Nyheter

Livsmedelsgodkänd hårdvaxolja i nya kulörer

Osmo Top-Oil Hårdvaxolja passar bra som ytbehandling av bänkskivor för köksbänkar, bord och andra träytor inomhus. De blir vattenavvisande, tåliga mot spill av hushållskemikalier och vätska som vin, öl, läsk mm. Alla produkterna i serien är livsmedelssäkra.

Ny generation presskopplingar

Ny generation presskopplingar

Uponor har lanserat en ny generation presskopplingar för kompositrör med en nyutvecklad kopplingsdesign och presshylsa. Presskopplingarna kommer med en färgkodad folie som tydligt visar dimension och en QR-kod för tillgång till monteringsanvisningar. En visuell pressindikering säkerställer att kopplingen är pressad och inte läcker.