Nyheter

Väderskydd med solceller

Väderskydd med solceller
Sunlight är ett nytt väderskydd från Cyklos som har inbyggda solceller och kan användas som cykeltak eller tak över laddningsstationer för elbilar, sittbänkar, väntplatser eller på andra platser i offentlig utemiljö.

Väderskyddet har en integrerad solcellsanläggning där solceller och belysning skyddas av täckplåtar för bästa vandalskydd och för att ge en ren design. Väderskyddet kan användas som cykeltak samt som tak över t ex laddstationer för elbilar, sittbänkar, väntplatser eller på andra platser i offentliga utemiljöer. Det finns också i ett utförande utan solcellsanläggning, LIGHT.

Väderskyddet har takbeläggning av UV-beständig polykarbonat (PC) i kulören grårök. Stolpar och takstomme är tillverkat av varmförzinkat stål, pulverlackerat i valfri RAL-färg (som standard i svart RAL 9005). Taklister och hängränna av rostfritt stål.

För att underlätta för framkomligheten saknar taket ytterstolpar. 

Väderskyddet finns i både enkel- och dubbelsidigt utförande. I dubbelsidigt utförande sätts taken rygg-mot-rygg. Det finns i två höjder och som standard med c/c 4 m mellan stolparna, även andra c/c-mått finns för specialbeställning.

Taket kan med fördel användas tillsammans med företagets cykelställ DELTA men kan även användas tillsammans med andra cykelställ eller cykelpollare.

Som tillval finns LED-belysning och anpassad hängränna samt anpassat betongfundament.

Skriven av Anna Göth

Sunlight
Sunlight
Väderskydd med solceller
Väderskydd med solceller

Nyheter

Dramatisk nedgång i byggandet av privata lokaler

Enligt NAVET Analytics löpande konjunkturbevakning på den nordiska byggmarknaden påbörjades det under årets första tre kvartal ny- och ombyggnadsinvesteringar inom privata och offentliga lokaler till ett värde av ca 106 miljarder kronor. Jämfört med samma period förra året innebär det en marginell nedgång med runt 2 procent.

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton x Kakelspecialisten

Toniton tycker att det behövs mer färg i världen och inleder sitt uppdrag i hemmen med filosofin att färg i sig är den enda dekoration som behövs. I samarbete med Kakelspecialisten erbjuds ett nytt sortiment av kakel, klinker och matchande fog.

LESS teglet med tre hål

LESS - teglet med de hållbara fördelarna

Wienerberger har nyligen lanserat ett tegel med tydliga fördelar för både klimatet och arbetsmiljön. Nyheten ligger i tre små hål i tegelstenen som i övrigt har samma dimension och utseende som traditionellt slaget tegel.