Nyheter

Väderskydd med solceller

Väderskydd med solceller
Sunlight är ett nytt väderskydd från Cyklos som har inbyggda solceller och kan användas som cykeltak eller tak över laddningsstationer för elbilar, sittbänkar, väntplatser eller på andra platser i offentlig utemiljö.

Väderskyddet har en integrerad solcellsanläggning där solceller och belysning skyddas av täckplåtar för bästa vandalskydd och för att ge en ren design. Väderskyddet kan användas som cykeltak samt som tak över t ex laddstationer för elbilar, sittbänkar, väntplatser eller på andra platser i offentliga utemiljöer. Det finns också i ett utförande utan solcellsanläggning, LIGHT.

Väderskyddet har takbeläggning av UV-beständig polykarbonat (PC) i kulören grårök. Stolpar och takstomme är tillverkat av varmförzinkat stål, pulverlackerat i valfri RAL-färg (som standard i svart RAL 9005). Taklister och hängränna av rostfritt stål.

För att underlätta för framkomligheten saknar taket ytterstolpar. 

Väderskyddet finns i både enkel- och dubbelsidigt utförande. I dubbelsidigt utförande sätts taken rygg-mot-rygg. Det finns i två höjder och som standard med c/c 4 m mellan stolparna, även andra c/c-mått finns för specialbeställning.

Taket kan med fördel användas tillsammans med företagets cykelställ DELTA men kan även användas tillsammans med andra cykelställ eller cykelpollare.

Som tillval finns LED-belysning och anpassad hängränna samt anpassat betongfundament.

Skriven av Anna Göth

Sunlight
Sunlight
Väderskydd med solceller
Väderskydd med solceller

Nyheter

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.