Vi genomför servicearbeten och uppgraderingar i och med lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se. Vi gör allt för att detta ska påverka dig så lite som möjligt!
  • Nyheter
  • Utskottsvirke blir välisolerade väggelement

Nyheter

Utskottsvirke blir välisolerade väggelement

Utskottsvirke blir välisolerade väggelement
MHM Scandinavia levererar nu massiva helträelement för inner- och ytterväggar. Elementen är självbärande och kan användas utan tilläggsisolering.

       
 

MHM Scandinavias väggelement av helträ, LH-element, är tillverkade med en patenterad teknik där extra luft innesluts i elementen. Detta i kombination med poröst utskottsvirke ger hög värmeisoleringsförmåga.

 

 

Företagets LH-element tillverkas efter ett patenterat tyskt byggkoncept för miljöanpassat byggande. Det som främst skiljer MHM:s element från andra förtillverkade väggelement är att de består av massivt trä som fogats samman helt utan kemiska ämnen. Vidare tillverkas elementen av poröst utskottsvirke, med isolerande frästa spår, som ger dem tillräckligt hög värmeisoleringsförmåga för att kunna användas utan någon extra isolering.


Valfria former med datoriserad process
Med en helautomatisk process tillverkas monteringsfärdiga, självbärande väggelement med fönster- och dörröppningar. Samtidigt förses också elementen med frästa spår för exempelvis el, data och telefoni. Den datorstyrda produktionen medför att elementen enkelt kan tillverkas med olika former och vinklar, utan att för den skull ge högre kostnader.
– Detta ger utrymme för stor arkitektonisk frihet, säger Leif Simby, vd på MHM Scandinavia. En annan stor fördel är att vår produktion har millimeterprecision. Det gör att allt får exakta mått och blir garanterat vinkelrätt. Något som förenklar montering av fast inredning och minimerar efterarbetet, fortsätter han.

Frästa spår isolerar
Väggelementen byggs av bräder som har försetts med frästa spår. Bräderna läggs lager på lager i växelvisa förband och sammanfogas med aluminiumspikar. Då bildar de frästa spåren kanaler med innesluten, stillastående luft som fungerar som väggelementens isolering. Element med tjockleken 340 millimeter uppges få U-värdet 0,26 W/m2K.
Förutom monteringsfärdiga väggelement kan företaget leverera hela byggsatser som innehåller väggar, mellanbjälklag, takstolar, råspontluckor, fönster och dörrar.

 

Nyheter

Vi uppgraderar

2020-09-18
Redaktionen

Den 19 och 20 september kommer vi genomföra servicearbeten och uppgraderingar i våra system inför lanseringen av den nya hemsidan för byggtjanst.se.

LED-paneler med individuell rörelsesensor

LEDsystem Scandinavia har utvecklat sin LED panel med en inbyggd mikrovågssensor som fungerar som både rörelse- och ljussensor. Den tunna panelen är avsedd för montering inomhus i undertak i korridorer, klassrum och på arbetsplatser där man vill ha en energisnål belysning utan flimmer, IR- eller UV-strålning.

Pappersreglar av klimatsmart massa

Pappersreglar av klimatsmart massa

Wood Tube är klimatsmarta och lätthanterliga reglar av papper för bland annat byggnation av innerväggar och möbelstommar. Den patenterade tillverkningstekniken ger starka men lätta pappersreglar som både är billigare och har 14 gånger mindre koldioxidutsläpp än reglar av plåt.

Ren roller på ett drag

2020-09-15
Måleriverktyg

Osmo Rollerskrapa är en ny typ av skrapa för rengöring av rollers. Med skrapans metallring kan t ex färg och hårdvaxolja som blivit kvar i rollern efter användning tas bort i ett enda drag.

Effektiv vattenbesparing

Effektiv vattenbesparing

Genom att skapa en fin dimma av vattendroppar kan strålsamlaren Altered:Nozzle Dual Flow Pro begränsa vattenflödet med upp till 98% samtidigt som händer, disk och annat rengörs lika effektivt som vanligt.