• Nyheter
  • Utomhusbelysning av trä och solceller

Nyheter

Utomhusbelysning av trä och solceller

Utomhusbelysning av trä och solceller Torre Solar
En utomhusbelysning som samspelar med det naturliga landskapet, eller tvärtom, sticker ut i den urbana miljön. Det är utmärkande för Trälandskapets Solar serie, en vidareutveckling av en serie gångbelysning i träutföranden - EYE, TORRE, BOSCO och PIATTO, som nu med Solar fått integrerade solceller.

Trälandskapet marknadsför i Sverige en utomhusbelysning som utvecklas av det nederländska företaget Timberlab. I sortimentet finns bland annat gång- och gatubelysning, trädgårdsbelysning, laddstolpar och belysning för parkeringsplatser, allt tillverkat av olika sorters trä.

Armaturen i Solar serien består av en PV-panel och inbyggd styrelektronik med energilagring där solenergin lagras för att sedan så effektivt som möjligt släppas till LED-modulen. Stolpen finns i fyra olika modeller och är antingen 500 mm eller 900 mm hög tillverkad av certifierad ek, accoya eller kastanjeträ. Stolpen är också utrustad med en stöldskyddslösning som försvårar tjuvaktiga handlingar.

Armaturen kan förses med inbyggd PIR-närvarosensor som vid aktivering, kommer att lysa upp LED belysningen på 10 %. Efter rörelsedetektering växlas belysningen till maximal ljuseffekt under 5 tillfälliga minuter.

Teknisk information
IP54
Färgtemperatur 2 700, 4 000K och bärnsten (593 nm)
FSC och/eller PEFC certifierat trä
EYE-solar och TORRE-solar av ek eller accoya
BOSCO-solar och PIATTO-solar av kastanjeträ

Skriven av Jenny Öhlund

EYE-Solar
EYE-Solar
PIATTO-Solar
PIATTO-Solar
BOSCO-Solar
BOSCO-Solar

Nyheter

Batteridriven och bärbar färgspruta

2022-05-12
Måleriverktyg

Graco GX FF Cordless är en kompakt och sladdlös airless-spruta främst framtagen för ytbehandlingsentreprenörer som vill kunna arbeta var som helst, oavsett om det finns ström eller inte. Den lackerar och målar både platsbyggda snickeriarbeten som exempelvis kök och garderober samt köksluckor, paneler, dörrar och staket i upp till 23 timmar på ett och samma batteri.

Tunna handskar med hög skärresistens

2022-05-10
Skyddshandskar

Soft Touch AB har introducerat MetalMix™ på den svenska marknaden. En skyddshandske med en fiberkärna av bland annat stål och spandex som ger både hög skärresistens och komfort samtidigt som vikten är låg.

Högteknologiska säkerhetssandaler

Högteknologiska säkerhetssandaler

AIRTOX möter nu den stora efterfrågan på lättviktiga och komfortabla sandaler som också behöver uppfylla säkerhetskrav för personlig skyddsutrustning. Företaget marknadsför säkerhetsskor med hög teknologi och smarta finesser och nytt för i år är säkerhetssandalen FS22 som är utrustad med flera funktioner som ska ge extra hög komfort.