• Nyheter
  • Utomhusarmatur med LED-ljus och energisparlampa

Nyheter

Utomhusarmatur med LED-ljus och energisparlampa

Utomhusarmatur med LED-ljus och energisparlampa
En ny utomhusarmatur från Karl H Ström har LED-ljus och energisparlampa som kan programmeras för flera olika kombinationer.

     
 

Utomhusarmaturen L265-5 har både LED-belysning och energisparlampa som kan kombineras på olika sätt.
 

Utomhusarmaturen L265-5 är avsedd för väggmontering och har integrerad rörelsevakt och skymningsrelä. Den är försedd med LED-ring för att ge grundljus och power-LED för släpljus på väggen bakom, där den kan belysa husnummer och liknande.

Kombinerbara lampor

Armaturen är utrustad med olika program som ger en rad valmöjligheter. Exempelvis kan den ställas in så att LED-ljuset tänds när det blir mörkt, samtidigt som huvudlampan enbart tänds via rörelsesensorn.
Lampkupan är av opalt glas medan skärmringar och väggarm är av silverlackerad stålplåt och aluminium.

 

 

 

Nyheter

Säkert system för ställningsbyggare

2021-12-01
Ställningar

Alimak Group har tillsammans med tyska PERI tagit fram Alimak STS 300, ett system för transport, montering och demontering av byggnadsställningar som ökar säkerheten och samtidigt förbättrar logistiken, ergonomin och arbetsmiljön för ställningsbyggare.

Akustikskärmar av tillvaratagen textilfiber

BAUX har utvecklat en akustisk filtskärm för kontorsmiljö, BAUX Acoustic Felt, i samarbete med textilproducenten Ludvig Svensson och innovationsföretag The Loop Factory. Akustikskärmen består till 100 % av polyesterbaserade textilfibrer med full spårbarhet till textilavskärningar från svenskt fabriksgolv.

LEVA Moduler för jobb och undervisning utomhus

Moduler för jobb och undervisning utomhus

I samband med pandemin har behovet för arbete och undervisning utomhus ökat. Möbeltillverkaren SOMA Design möter efterfrågan med modulsystemet LEVA, en komplett lösning med tak, golv och olika möbeltillbehör för jobb, möten, undervisning och socialiserande i utemiljö.

Gemensamt golvkoncept som kortar ledtiderna

2021-11-24
Plastgolv

Thomas Betong har tillsammans med Forbo Flooring Systems tagit fram ett golvkoncept som ska korta ledtiderna med cirka 6 månader samt reducera CO2-avtrycket med upp till 60% jämfört med traditionell torkbetong. Konceptet består av den klimatförbättrade betongen Thomagolv 4v Grön och Forbos löslagda golvsystem Modul’Up.

ECOBOT autonoma städrobotar gör jobbet själva

Autonoma städrobotar gör jobbet själva

Procurator och Supplies Direct lanserar nu ECOBOT, den nya generationens helt autonoma kombiskur- och sopmaskiner från Gaussian Robotics som kan hantera golvrengöringen i sjukhus, kontor, skolor, stormarknader och parkeringsgarage på egen hand. Städrobotarnas driftsystem skapar egna kartor och planerar den optimala städrutten, även om det innebär att ta hissen mellan olika våningsplan själva.