Nyheter

Utöka hemmet med Balco® Living

Utöka hemmet med Balco® Living
Balco Groups nya isolerade och öppningsbara inglasningssystem, Balco® Living, är ett sätt att med en fördelaktig finansiering lösa till exempel trångboddhet eller att skapa en extra yta för arbetsplats i hemmet.

Som en effekt av pandemin har önskan om ett större hem vuxit fram. Möjligheten att utöka sitt boende med ett extra uterum för till exempel en arbetsplatsyta, rum för avslappning eller socialt umgänge utan att ta till konventionella byggnadsmetoder är möjligt med det nya kompletta systemet Balco® Living. 

Lösningen med Balco® Living är ett isolerat, brandskyddat och öppningsbart inglasningssystem som levereras komplett med bottenplatta, innertak, inbyggd LED belysning och uppvärmda trägolv som håller inomhusklimatet behagligt året runt. Glaspartierna består av aluminiumprofiler med öppningsbara 3-glas vikluckor, U-värde ligger på mellan 1,1 till 1,3.

Balco® Living är en helt ny produkt utvecklat främst för renoveringssegmentet, särskilt anpassat för bostadsrättsföreningar, allmännyttan och byggentreprenörer så väl som privata fastighetsägare. Det kan ses som ett alternativ vid renovering eller nyinstallation av inglasade balkonger i flerbostadshus och kan påverka bostadens värde i positiv riktning med en relativt låg byggkostnad som insats.

Skriven av Jenny Öhlund

Aluminiumprofiler med öppningsbara 3-glas vikluckor
Aluminiumprofiler med öppningsbara 3-glas vikluckor
Utrymmet är isolerat och håller inomhusklimatet behagligt året runt
Utrymmet är isolerat och håller inomhusklimatet behagligt året runt
Balco® Living är särskilt anpassat för bostadsrättsföreningar
Balco® Living är särskilt anpassat för bostadsrättsföreningar

Nyheter

Högsäkerhetspollare för citymiljöer

GPP Perimeter Protection AB har lanserat sina hajtandsformade högsäkerhetspollare CityProtector med ett extra grunt fundament framtagna för innerstadsmiljöer där tillgängligt anläggningsdjup är begränsat på grund av ledningar, underjordiska garage och andra strukturer som ligger nära marken och där varje millimeter räknas.

Stadsmöbler som främjar skogsbruket

2022-06-10
Parkmöbler

Möbeltillverkaren Soma Design har tillsammans med Plockhugget och formgivaren Marie Oldfeldt utvecklat serien Soma Forest, stadsmöbler av trä som främjar svenskt skogsbruk utan kalhyggen. Ett initiativ till att förändra svenskt skogsbruk i en mer hållbar riktning.

Justerskruv som minskar materialspill

2022-06-08
Skruvar

Infästningsspecialisten fischer lanserar nu justeringsskruven FAFS med ett försänkt clips som lämnar träkonstruktionen så intakt att både byggmaterialet och skruven kan återanvändas efter demontering. Den förenklar även efterspänning och justering utan behov av klossar.

Betongelement av Agri™Betong presenteras av Göran Resare (Strängbetong), Bill Ögren (ByggVesta), Henrik Vinell (Strängbetong) Foto: David Krantz

Betong av spannmålsskal

Fastighetsbolaget ByggVesta har nu monterat de första betongelementen av Agri™Betong i sin bostadsfastighet Sköterskan i området Sege Park i Malmö. Betongmaterialet innehåller askan av spannmålsskal som tillsatsmedel i betongproduktionen vilket har halverat mängden cement.