Nyheter

Utemöbler av återvunnet risskal

Utemöbler av återvunnet risskal
Smekab Citylife har i sitt sortiment utemöbler av en produkt som man kallar Resysta, som i grunden är återvunnet risskal

Produkten Resysta är återvunnet risskal blandat med salt och olja i proportionerna 60% risskal, 22% salt och 18% mineralolja. Resultatet blir en mycket vädertålig produkt som lämpar sig för utomhusbruk. Resysta är ett gott alternativ till ädelträ. Då det inte består av något trä alls kommer produkten inte att gråna, spricka, svälla eller ge flisor.

Förutom att vara motståndskraftigt mot väder och vind är produkten motståndskraftig mot svamp- och insektsangrepp. Resysta kräver inget särskilt underhåll. Däremot kan man, av estetiska skäl, välja att lackförsegla den eller måla produkten i någon av de tre standardfärgerna, eller i någon av de övriga trettiotalet färger som kan fås mot tillägg.

I Smekab Citylifes Resysta-sortiment finns en hel rad produkter; parkmöbler, planteringskärl och papperskorgar i olika modeller (se bilden överst). Parkbänken Miela, som visades på Stockholm Furniture & Light Fair, består av en stomme i gjuten aluminium. I serien Miela ingår även bord och bänk. Planteringskärlen Florium finns i olka dimensioner, både runda och rektangulära, med olika volym. Stommen i Florium är i stål, förzinkad och pulverlackerad. De kan också beställas med vattenreservoar. Papperskorgarna består av serierna Diagonal (45, 52 och 55 liter) och Prax (45 och 120 liter).

Skriven av Harald Holm

Motståndskraftigt mot väder och vind
Motståndskraftigt mot väder och vind
Parkbänk MIELA
Parkbänk MIELA
Färgkarta
Färgkarta

Nyheter

Krukor för en klimatanpassad utemiljö

Byggkatalogen besökte Formex på Stockholmsmässan, där vi noterade att hållbarhet och återbruk är fortsatt stora trender. Klippans yllefabrik skapar filtar av spill från fabriken, återvunnen plast finns i flera produkter och priset Formex formidable gick till sneakers gjorda i svenskt skinn där sulorna byts när de slitits ut, allt för att konsumenten ska kunna ha produkten länge.

Radiatortermostat för Smarta hem

Thermostatic Valve io från Somfy är en ny radiatorventil med termostatfunktion som kan kopplas till deras Smarta hem-system TaHoma. Termostaten gör det möjligt att ställa in önskad temperatur direkt på termostaten, på distans eller med röststyrning.

Extra bred ytterpanel, Moelven Limträpanel. Foto: Lipkin

Extra bred ytterpanel

Moelvens nya limträpanel är en extra bred ytterpanel avsedd för liggande montering. Limträpanelens uppbyggnad med lameller gör att ytterpanelen trots sin bredd inte kupar sig.