Arbete med sökfunktionen pågår. Meddela oss gärna om ni finner konstigheter.

Nyheter

Utemöbler av återvunnet risskal

Utemöbler av återvunnet risskal
Smekab Citylife har i sitt sortiment utemöbler av en produkt som man kallar Resysta, som i grunden är återvunnet risskal

Produkten Resysta är återvunnet risskal blandat med salt och olja i proportionerna 60% risskal, 22% salt och 18% mineralolja. Resultatet blir en mycket vädertålig produkt som lämpar sig för utomhusbruk. Resysta är ett gott alternativ till ädelträ. Då det inte består av något trä alls kommer produkten inte att gråna, spricka, svälla eller ge flisor.

Förutom att vara motståndskraftigt mot väder och vind är produkten motståndskraftig mot svamp- och insektsangrepp. Resysta kräver inget särskilt underhåll. Däremot kan man, av estetiska skäl, välja att lackförsegla den eller måla produkten i någon av de tre standardfärgerna, eller i någon av de övriga trettiotalet färger som kan fås mot tillägg.

I Smekab Citylifes Resysta-sortiment finns en hel rad produkter; parkmöbler, planteringskärl och papperskorgar i olika modeller (se bilden överst). Parkbänken Miela, som visades på Stockholm Furniture & Light Fair, består av en stomme i gjuten aluminium. I serien Miela ingår även bord och bänk. Planteringskärlen Florium finns i olka dimensioner, både runda och rektangulära, med olika volym. Stommen i Florium är i stål, förzinkad och pulverlackerad. De kan också beställas med vattenreservoar. Papperskorgarna består av serierna Diagonal (45, 52 och 55 liter) och Prax (45 och 120 liter).

Skriven av Harald Holm

Motståndskraftigt mot väder och vind
Motståndskraftigt mot väder och vind
Parkbänk MIELA
Parkbänk MIELA
Färgkarta
Färgkarta

Nyheter

Underhållsfritt utegolv

Lagom till att utesäsongen drar igång har gop utökat sitt produktsortiment med två nya trallbrädor av träkomposit. Woodlon Grande och Deco är tillverkade av 95 % återvunnet material och kan användas för t ex altaner, balkonger, terrasser och runt pooler där man vill ha ett underhållsfritt utegolv.

Betongtakpanna

Betongtakpanna i nytt utförande

BMI Monier har efter flera år av forskning lanserat en helt ny betongtakpanna med lägre vikt, en nättare, modernare profil och ökad hållfasthet. Aerlox betongtakpanna är dessutom utformad för att minska risken för moss- och algpåväxt.

Smarta bänkfläktar i Siemens studioLine-serie

Siemens erbjuder två bänkfläktsystem för sin moderna serie studioLine. InductionAir som byggs in under köksbänken och integreras i matlagningsytan, och downdraftAir som är ett alternativ till den klassiska spisfläkten. Den göms i bänkskivan bakom hällen och trycks fram endast när den behövs.

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Ny justerbar underkonstruktion för fasadsystem

Sto har utvecklat en ny underkonstruktion till sitt fasadsystem StoVentec R som gör det enklare att justera fasadskivorna vid ett ojämnt underlag. Det fungerar lika bra på murverk, betong, trä eller stål. Den nya underkonstruktionen möjliggör även en 160 mm tjock isolering, vilket innebär att byggnaden kan ges god värmeisolering.