Nyheter

Utemöbler av återvunnet risskal

Utemöbler av återvunnet risskal
Smekab Citylife har i sitt sortiment utemöbler av en produkt som man kallar Resysta, som i grunden är återvunnet risskal

Produkten Resysta är återvunnet risskal blandat med salt och olja i proportionerna 60% risskal, 22% salt och 18% mineralolja. Resultatet blir en mycket vädertålig produkt som lämpar sig för utomhusbruk. Resysta är ett gott alternativ till ädelträ. Då det inte består av något trä alls kommer produkten inte att gråna, spricka, svälla eller ge flisor.

Förutom att vara motståndskraftigt mot väder och vind är produkten motståndskraftig mot svamp- och insektsangrepp. Resysta kräver inget särskilt underhåll. Däremot kan man, av estetiska skäl, välja att lackförsegla den eller måla produkten i någon av de tre standardfärgerna, eller i någon av de övriga trettiotalet färger som kan fås mot tillägg.

I Smekab Citylifes Resysta-sortiment finns en hel rad produkter; parkmöbler, planteringskärl och papperskorgar i olika modeller (se bilden överst). Parkbänken Miela, som visades på Stockholm Furniture & Light Fair, består av en stomme i gjuten aluminium. I serien Miela ingår även bord och bänk. Planteringskärlen Florium finns i olka dimensioner, både runda och rektangulära, med olika volym. Stommen i Florium är i stål, förzinkad och pulverlackerad. De kan också beställas med vattenreservoar. Papperskorgarna består av serierna Diagonal (45, 52 och 55 liter) och Prax (45 och 120 liter).

Skriven av Harald Holm

Motståndskraftigt mot väder och vind
Motståndskraftigt mot väder och vind
Parkbänk MIELA
Parkbänk MIELA
Färgkarta
Färgkarta

Nyheter

Laddstolpsfundament av återvunnen plast

Svenska företaget Unimi Solutions AB har kommit med en miljövänligare variant av sina modulära betongfundament för laddstationer till elbilar - Unimi-1base ECO plastic. Fundamentet är tillverkat av återvunnen plast och väger endast 18 kg vilket gör att det kan hanteras manuellt utan tunga lyftanordningar.

Navet Uppsving för hemmaprojekten

Uppsving för hemmaprojekten

Byggmaterialhandeln och gör-det-själv-marknaden är sektorer i näringslivet som kan ha gynnats av, den i övrigt så tragiska, pandemin. NAVET Analytics beräknar att den samlade omsättningen i bygghandeln ökade med omkring 13 procent i fasta priser under årets första sju månader jämfört med samma period 2019.