Nyheter

Utemöbler av återvunnet risskal

Utemöbler av återvunnet risskal
Smekab Citylife har i sitt sortiment utemöbler av en produkt som man kallar Resysta, som i grunden är återvunnet risskal

Produkten Resysta är återvunnet risskal blandat med salt och olja i proportionerna 60% risskal, 22% salt och 18% mineralolja. Resultatet blir en mycket vädertålig produkt som lämpar sig för utomhusbruk. Resysta är ett gott alternativ till ädelträ. Då det inte består av något trä alls kommer produkten inte att gråna, spricka, svälla eller ge flisor.

Förutom att vara motståndskraftigt mot väder och vind är produkten motståndskraftig mot svamp- och insektsangrepp. Resysta kräver inget särskilt underhåll. Däremot kan man, av estetiska skäl, välja att lackförsegla den eller måla produkten i någon av de tre standardfärgerna, eller i någon av de övriga trettiotalet färger som kan fås mot tillägg.

I Smekab Citylifes Resysta-sortiment finns en hel rad produkter; parkmöbler, planteringskärl och papperskorgar i olika modeller (se bilden överst). Parkbänken Miela, som visades på Stockholm Furniture & Light Fair, består av en stomme i gjuten aluminium. I serien Miela ingår även bord och bänk. Planteringskärlen Florium finns i olka dimensioner, både runda och rektangulära, med olika volym. Stommen i Florium är i stål, förzinkad och pulverlackerad. De kan också beställas med vattenreservoar. Papperskorgarna består av serierna Diagonal (45, 52 och 55 liter) och Prax (45 och 120 liter).

Skriven av Harald Holm

Motståndskraftigt mot väder och vind
Motståndskraftigt mot väder och vind
Parkbänk MIELA
Parkbänk MIELA
Färgkarta
Färgkarta

Nyheter

Batteridriven väggslip

2019-09-23
Slipmaskiner

Makita har lanserat en ny väggslip med batteridrift som är den första i sitt slag. Slipen är utrustad med teleskopskaft och kan användas för slipning på väggar och tak av gips.

Förbättrad termostat från MMA

Evosense Sprint förkortar installationstiden av termostaten avsevärt, eftersom den kan vara monterad både under driftsättning och balansering. I vanliga fall kan installation av termostater bara göras efter att systemet är balanserat och att alla dimensionerande flöden finns tillgängliga och är säkerställda.

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh lanserar ny avfuktare

Fresh nya sorptionsavfuktare D-800 och D-1200 gör det möjligt att avfukta i låga temperaturer. Det gör att de passar bra för kalla utrymmen som utsätts för fukt, exempelvis krypgrunden, källaren, tvättstugan eller husbilen. Avfuktarna är kompakta, tystgående och optimerade för drift dygnet runt.